Colomer reitera necessitat del turisme britànic en la Comunitat per ser “un destí segur”

585

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha afirmat aquest dijous en el marc de la Fira Internacional de Turisme, Fitur, que “estem enfront d’una recuperació turística gradual i gradual, tots els professionals aquí presents constaten que la gent no ha perdut les ganes de viatjar”, a més ha volgut posar l’accent en “la fidelitat dels viatgers de la Comunitat que estimen i adoren el nostre destí”.

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha incidit en què “el ritme de la vacunació ens ajuda i aquest serà un estiu de transició i de dinàmica creixent” i en què “ja hi ha pols en el mercat, que s’està percebent en la reobertura de molts establiments d’allotjament i altres empreses complementàries”.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions en l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur, després d’una reunió que ha mantingut amb el director de l’Oficina Espanyola de Turisme a Londres, Javier Piñanes. Una trobada, al qual també s’ha sumat el Secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés.

Durant la reunió, Colomer ha traslladat el malestar del sector turístic valencià per les decisions del Govern britànic i ha tornat a sol·licitar la necessitat que es valorin les dades reals de cada regió.

Colomer reitera necessitat del turisme britànic

“Sense el turisme britànic, la Comunitat Valenciana no té el volum de turistes desitjable”, ha apuntat Colomer, per tant ha asseverat que “el deure institucional va encaminat a defensar que la Comunitat és un destí segur i preparat per a satisfer les expectatives dels nostres visitants”.

El president de Turisme CV ha lamentat “que no es regionalitzin les dades, per la qual cosa els valencians evolucionarem al compàs del conjunt d’Espanya en aquest mercat internacional”.

Municipi Turístic a Cullera

Fitur també ha estat escenari aquest dijous de l’acte de lliurament per part del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, a l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, el distintiu que acredita al destí la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana, després de la seva publicació oficial aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El secretari autonòmic de Turisme ha volgut destacar que “el món post-COVID necessitarà hospitalitat i construir una societat avançada sentimentalment tal com ho ha fet Cullera, la declaració de municipi de la qual turístic equival a una presentació d’autenticitat, clau en les credencials d’un destí”.

En aquesta línia, ha assenyalat que “Cullera ha sabut adaptar els seus paràmetres de sostenibilitat, digitalització i governança, ha ratificat el seu compromís amb l’ètica, l’hospitalitat i la lluita contra l’intrusisme; i ha apostat per la qualificació de les persones i el capital humà, així com pel producte com a recurs de valor”.

Per a Colomer, “aquest reconeixement que avui hem lliurat en Fitur es presenta com el millor passaport de futur i de reclam d’una potència turística” i reflecteix “una actitud col·lectiva d’una ciutat que vol rebre i vol adaptar-se al nou context d’un turisme més exigent”.

Cullera, cinquè destí amb aquest distintiu

Cullera és el cinquè destí de la Comunitat Valenciana, després de Benidorm, València, Gandia i Benicàssim, que ha complert la nova mètrica del model de municipi turístic, d’acord amb la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i el decret que regula la incorporació en la Llei del nou Estatut de Municipi Turístic, el Decret 5/2020 que regula aquesta figura.

Alguns dels criteris que han permès a Cullera aconseguir aquesta condició són, entre altres, que compta amb un total de 8.682 places en allotjament turístic reglat, la seva població resident és de 22.521 habitants i la seva població turística supera les 305.000 persones en temporada alta.

A més, aquest destí costaner del litoral valencià compta amb recursos turístics de primer ordre, amb platges certificades amb segells de qualitat i amb festes declarades d’interès turístic. Cullera compta també amb el Pla Director de Destinació Turística Intel·ligent; és membre de la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana i està adherida al Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (Sicted).

Així mateix, l’Ajuntament col·labora amb Turisme en la lluita contra l’intrusisme i la competència deslleial i disposa de diversos mitjans per a facilitar la participació ciutadana en matèria de turisme.

Nova marca turística de Castelló

L’agenda del titular de Turisme en Fitur també ha contemplat la seva participació en la presentació de la nova marca turística de Castelló, on ha destacat “el dinamisme i la capacitat d’innovar que tenen els destins de la Comunitat Valenciana”.

Per a Francesc Colomer “una marca és sempre símbol de moltes coses i evoca principis i valors, atributs que s’alien per a vibrar amb l’emoció del nou”.

En aquest context, el secretari autonòmic ha felicitat a Pepe Gimeno, autor d’aquesta nova marca de Castelló, un destí que segons el parer de Colomer “atrapa i fideliza, pel seu potencial i la seva mirada posada en el futur”.

Consell Espanyol de Turisme en Fitur

Durant la jornada del matí en Fitur, el secretari autonòmic ha participat a més, en la trobada del Consell Espanyol de Turisme (Conestur), presidit pel secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, i que ha tingut lloc en el centre de convencions de Ifema.

Allí, s’ha presentat la Campanya d’Estiu de Turespaña, així com el full de ruta de l’Estratègia de Turisme Sostenible 2030.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací