La Generalitat transferirà als ajuntaments aquest dijous el primer tram del Fons de Cooperació

460

Actualitat Diària

La Generalitat Valenciana transferirà aquest dijous a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana el tram corresponent al primer semestre del Fons de Cooperació Municipal de 2021.

Tal com ha avançat el director general d’Administració Local de la Generalitat, Toni Such, es tracta de 20 milions d’euros “que serviran per a millorar la capacitat econòmica dels consistoris valencians i que puguin afrontar la recuperació de la crisi generada per la COVID-19 amb major solvència”.

El Fons de Cooperació Municipal 2021 està dotat, com en els exercicis anteriors, amb 40 milions d’euros que es transfereixen directament als ajuntaments amb criteris de repartiment objectius i de manera incondicionada en la seva despesa. La transferència es realitza als consistoris en dos trams, un cada semestre de l’any.

“Per a la Generalitat és molt important que els ajuntaments tinguin la capacitat financera necessària per a les seves necessitats ordinàries i també de manera especial enguany perquè puguin atallar les conseqüències negatives de la pandèmia en les economies locals i en les necessitats dels ciutadans que s’hagin vist més afectats”, ha afirmat el director general d’Administració Local.

Such ha agraït la col·laboració de les diputacions de Castelló i de València, que ja han aportat als seus respectius ajuntaments la part corresponents del Fons de Cooperació Municipal. “Lamentar una vegada més que la Diputació d’Alacant no respongui i que en aquests últims anys hagi deixat de transferir 70 milions d’euros als municipis de la província, la qual cosa suposa una clara discriminació respecte a la resta de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat el responsable d’Administració Local.

“La Generalitat aposta per la Llei del Fons de Cooperació Municipal, una llei que es començarà a debatre ja en la comissió de Justícia de les Corts. Precisament en aquesta comissió parlamentària compareixerà aquest dilluns el president de la Diputació d’Alacant, i des de la Generalitat emplacem al fet que aprofiti aquesta oportunitat per a adherir-se al fons i deixi de discriminar els alacantins”, ha assenyalat Such.

La Generalitat va posar en marxa el Fons de Cooperació Municipal l’any 2016. En aquests anys ha injectat un total de 200 milions d’euros als ajuntaments de la Comunitat Valenciana, quantitat a la qual se sumen ara els 40 milions del fons de 2021.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací