Educació treballa perquè el pròxim curs estiguen assegurades les classes presencials

491

Actualitat Diària

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat pel secretari autonòmic Miguel Soler, han participat en la Conferència Sectorial d’Educació celebrada conjuntament amb el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Es tracta de la primera reunió preparatòria per a l’organització del pròxim curs escolar amb les autoritats educatives i sanitàries, tant en l’àmbit autonòmic com estatal.

En la reunió per videoconferència s’ha tractat la proposta inicial de mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut davant de la COVID-19 en els centres educatius per al curs 2021-2022. És un document facilitat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i el Ministeri de Sanitat que suposa el punt de partida per al treball específic i la configuració de les mesures a adoptar al territori valencià, tenint en compte els diferents escenaris que es poden produir d’evolució de la pandèmia de cara a setembre.

Els responsables de la Conselleria d’Educació han fet valdre el desenvolupament i el funcionament de l’actual curs escolar “gràcies a la faena conjunta que hem fet des de totes les parts de la comunitat educativa valenciana, partint del comportament exemplar de l’alumnat amb el compliment de les mesures establides, passant per l’excel·lent tasca pedagògica i l’adaptabilitat del professorat i la col·laboració que hi ha hagut en tot moment per part de les famílies. Els centres educatius valencians han demostrat i estan demostrant ser els espais de socialització més segurs al nostre territori. Estem sent part de la solució, no del problema”.

El conseller Marzà ha comentat que “valorem positivament que hi haja ja sobre la taula unes quantes mesures per a aplicar i treballar amb prou temps el pròxim curs escolar. En aquests moments, al nostre territori estem en una condició epidemiològica controlada i aquest escenari permet garantir el 100 % de classes presencials al setembre amb la línia de protocol plantejada”.

“El context per afrontar el curs pròxim és distint i més favorable”, ha explicat el conseller Vicent Marzà, i hi ha afegit: “Hem de tindre molt present que som l’autonomia que més ha protegit els centres educatius amb una vacunació massiva a tot el personal que treballa als centres educatius, no només al professorat, sinó al personal que pot tindre contacte amb l’alumnat, com ara monitores i monitors de menjador, personal de neteja, cuiners o personal administratiu”.

El secretari autonòmic Miguel Soler ha destacat també que “la guia d’actuació aportada pels ministeris refrenda la faena que ja aquest curs hem realitzat en la Conselleria d’Educació pel que fa, per exemple, al protocol de ventilació que cal establir per al curs que ve i que indica que s’han d’assegurar pautes de ventilació creuada. A més, en el nostre cas hem reforçat els espais on la ventilació no era òptima amb la dotació de purificadors HEPA en tots els centres educatius”.

Així mateix, Educació de la Generalitat ha proposat al Ministeri d’Educació i Formació Professional la necessitat d’habilitar fons extraordinaris per a conjugar la seguretat i higiene en els centres educatius amb la presencialitat en totes les etapes educatives.

La Conselleria d’Educació ja ha convocat per a demà el Fòrum Educatiu Valencià, que reuneix tots els agents de la comunitat educativa valenciana, per a compartir de primera mà les línies d’actuació per al curs que ve.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací