Colomer presenta a Castelló les ajudes de 2020 de Turisme dirigides a entitats locals de la Comunitat Valenciana

711

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat les ajudes per a l’any 2020 de Turisme Comunitat Valenciana dirigides a les entitats locals de la Comunitat Valenciana en el CdT de Castelló.

Aquesta presentació forma part de les sessions informatives que realitza Turisme Comunitat Valenciana durant aquesta setmana per a informar d’aquestes ajudes i estan dirigides a alcaldies i regidories de turisme i promoció econòmica de municipis de la Comunitat Valenciana, així com a representants de mancomunitats, organismes autònoms i ens públics dependents.

Cal destacar que han assistit 49 representants municipals de la província, que s’han mostrat molt interessats en la convocatòria.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “l’objectiu és donar la màxima difusió als programes perquè els municipis puguen presentar-se i beneficiar-se d’aquestes convocatòries d’ajudes, una de les eines d’estímul al sector turístic que impulsem des de Turisme”.

Així mateix, ha recalcat que “en els últims anys estem publicant al desembre les ajudes per a l’exercici següent per a facilitar les gestions i la planificació dels agents turístics”.

Sobre la nova convocatòria d’ajudes als municipis, Colomer ha ressaltat que en 2020, “destinarem un total de 5.785.000 euros a entitats locals per a modernitzar i diversificar l’oferta dels municipis de la Comunitat Valenciana” i ha afegit que “a més, aquestes ajudes contribueixen a potenciar la desestacionalització turística”.

Francesc Colomer també ha recordat que “les eines de suport al sector turístic aquest 2020 són, a més d’aquestes ajudes a entitats locals, les ajudes destinades a empreses, que presentarem també en les tres províncies a final de mes, i a més, la línia específica d’ajudes que tenim per a esdeveniments culturals i esportius, així com la línia específica per a festivals musicals de la marca Mediterranew Musix”.

Així mateix, Colomer ha assenyalat que “una altra de les eines de suport al sector són els plans de governança i dinamització que duem a terme al costat de les diputacions i mancomunitats” i en aquesta línia ha explicat que a la província de Castelló “enguany impulsarem especialment el del Pla de l’Arc, el de Castelló Sud i el del Peñagolosa”.

El responsable de Turisme ha ressaltat que les ajudes pretenen “alinear estratègia, identitat i personalitat turística de la província de Castelló que necessita compartir el relat i i mostrar la seua autenticitat i la seua capacitat de ser diferent”.

Ajudes a Entitats Locals 2020

El termini de presentació de sol·licituds s’inicia dimecres que ve, 15 de gener de 2020 i els interessats tindran un mes per a presentar els seus projectes.

Aquestes ajudes estan dirigides a ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, organismes autònoms i ens públics dependents, iniciant-se el termini de presentació de sol·licituds el pròxim 15 de gener de 2020 i finalitzant est un mes després, el 14 de febrer.

La convocatòria d’ajudes 2020 a entitats locals consta de dos programes: el primer, el relatiu a l’impuls a la “Inversió en adequació i millora dels recursos i serveis turístics”, està dotat amb 3.200.000 euros, mentre que el segon, el corresponent al foment de la “Competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques”, té una dotació inicial de 2.585.000 euros.

Cal ressaltar que el programa de ‘Competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques’ inclou tres subprogrames: un primer dirigit a fomentar la implantació i certificació de sistemes de qualitat en recursos i serveis turístics, un segon orientat a impulsar la imatge de les destinacions i un tercer programa enfocat a la millora en la prestació de serveis turístics de valor afegit.

A més, per a les ajudes de 2020, es contemplarà com a mèrit, la col·laboració amb les entitats locals per a la millora de l’accessibilitat de les platges de la Comunitat Valenciana, promovent amb això el turisme inclusiu al nostre principal turístic turístic.

Les actuacions subvencionables contemplen des de l’equipament d’espais turístics a la creació de productes turístics experiencials passant per la interpretació i senyalització turística, la millora de l’accessibilitat als recursos, l’adequació d’espais destinats a l’estacionament de vehicles per a visitants, la inversió en l’adequació d’oficines Tourist Info, o la inversió en tecnologies a desenvolupar en els municipis de la Xarxa DTI.CV.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací