Colomer destaca que “la gastronomia, el turisme i la qualitat és una victòria d’equip i ha de marcar el nostre camí”

821

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “la gastronomia, el turisme i la qualitat, que és una victòria d’equip, ha de marcar el nostre camí”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer durant la presentació de la III edició del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant, un títol propi d’aquesta universitat que compta amb la col·laboració de Turisme CV i els ajuntaments de Dénia, Benidorm, Pego i Altea.

Colomer ha ressaltat que “serem un destí gastronòmic per ser capaços de sembrar un ecosistema, també acadèmic, per a posar en valor el nostre producte i cuina” i ha reconegut l’esforç realitzat per l’hostaleria, “per la seva capacitat d’adaptació per a emetre en plena pandèmia un missatge de confiança i credibilitat i de continuar construint marca”.

El secretari autonòmic ha assenyalat que “aquest serà un any de resistència, però amb la convicció absoluta des dels fogons que tornarem a competir amb els nostres millors atributs” i que “mantenir la posició és el complicat, ser tan rellevants i estar tan posicionats en el terreny dels arrossos, ens exigeix donar-li rang acadèmic al nostre potencial”.

Aquesta actuació formativa s’integra en el Pla d’Acció 2020 de l’Exquisit Mediterrani, al qual la Universitat d’Alacant es va adherir el 16 de juliol de 2019, amb la finalitat de treballar a través del Centre de Gastronomia Mediterrània Gasterra UA-Dénia en projectes conjunts d’impuls de la gastronomia i el turisme, així com d’incrementar l’impacte i abast de les seves accions mitjançant la coordinació i cooperació institucional.

Per part seva, els ajuntaments de Dénia, Benidorm, Altea i Pego també formen part d’aquesta xarxa de governança col·laborativa que connecta iniciatives de desenvolupament de la gastronomia com a recurs turístic de “primer ordre” i afavoreix la creació de nodes que potenciïn la seva excel·lència com a oferta turística.

Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània

El Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània constitueix una oferta formativa molt exclusiva per la seva especialització i professorat. A més de docents i investigadors de la Universitat d’Alacant -on també s’imparteix el Grau de Gastronomia i Arts Culinàries-, en el màster participen cuiners i cuineres valencians d’alta qualificació, mestres arrossers, productors agroalimentaris, crítics i experts gastronòmics.

La present edició comptarà amb la participació a través de ‘màster class’ de cuineres i cuiners com Quique Dacosta (tres estrelles Michelín), Kiko Molla (dues estrelles Michelín), Alberto Ferruz (dues estrelles Michelín), María José San Román (una estrella Michelín), Susi Diaz (una estrella Michelín), Cristina Figueira (una estrella Michelín) o Ferdinado Bernardi (una estrella Michelín) entre altres.

Es tracta d’un programa de 60 crèdits compost per un curs d’expert, un curs d’especialista i el treball fi de màster.

El curs està dirigit a persones titulades en hostaleria i gastronomia, cuiners o cuineres amb certificat de professionalitat nivell 2 o superior i alumnat de cicles formatius d’FP de grau mitjà o superior en cuina, així com a qualsevol professional amb experiència i inquietud per renovar-se i adquirir nous coneixements.

L’objectiu del programa formatiu és capacitar en l’aplicació de noves tècniques d’alta cuina en l’elaboració dels arrossos mitjançant habilitats creatives i sensorials per a la creació de receptes contemporànies.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací