La Fallera Calavera incorpora al coent de Borriana en la segona expansió del seu joc de cartes

887

El ‘coent’ de Borriana apareixerà en una nova carta en La Fallera Calavera 3 a la venda el proper 9 de desembre. Un joc d’estratègia en valencià per a tot els públics que parodia elements del nostre folklore, amb la cultura popular i la mitologia valenciana

Actualitat Diària

La Fallera Calavera, creat pel jove valencià Enric Aguilar, és un joc de cartes inspirat en la cultura i el folklore valencià. El joc va nàixer a partir del personatge de La Fallera Calavera d’un curtmetratge que va fer l’autor en una pràctica d’animació audiovisual mentre estudiava a la universitat.

A partir de la fusió del personatge valencià de la fallera zombi i el joc, va sorgir aquesta baralla de cartes amb milers de seguidors, amb un clar caràcter divulgatiu de la cultura valenciana. Ja ha sobrepassat les fronteres de la Comunitat Valenciana i ha impulsat la publicació d’una novel·la en 2015, La Fallera Calavera 2 (2015) i la tercera edició del joc, a la venda el proper 9 de desembre de 2019 a les botigues.

Com a novetat en aquesta nova edició de La Fallera Calavera 3: Més enllà de la paella, que inclou 55 cartes, 1 tauler amb 2 cares, 1 peó de la Reina Calavera i 1 reglament amb dubtes resolts, l’autor ha introduït una carta totalment borrianenca en la qual apareix el conegut ‘coent’ de la ciutat de Borriana.

La regidora de Comerç, Consum, Mercats i Turisme, Sara Molina, assenyalava “És un plaer que un joc tan conegut a la nostra Comunitat, done aquesta oportunitat a Borriana i als seus productes tradicionals i històrics. Estic molt contenta que aconseguim potenciar, a poc a poc i dia a dia, el comerç i els productes de la nostra ciutat que, amb aquest joc, reben un punt a favor”. A més, Vicent Llopis, president de l’Associació d’Artesans del coent de Borriana, afegeix “Que el nostre gènere isca en un joc tan conegut i que està en auge a la nostra Comunitat, vol dir que el treball i l’esforç que estem fent en els nostres comerços és efectiu. Gràcies a això, seran moltes més persones fora de Borriana que coneixeran el “coent” i voldran provar aquest tradicional producte de la ciutat”.

Periòdicament, es realitzen tornejos de La Fallera Calavera en els quals moltes persones de tots els llocs i generacions es reuneixen per a jugar i divertir-se amb llegendes, zombis i molt més. A Borriana, la venda d’aquest joc serà a partir del 9 de desembre a La Llibreta, papereria i llibreria (carrer la Tanda, 64) i la Llibreria Martí Vilar (carrer del Raval, 79). Per informar-se de tots els esdeveniments, es pot visitar la pàgina https://zombipaella.com/.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací