Climent: “Tots els nostres esforços han de reorientar les activitats econòmiques i les ocupacions cap a l’economia verda”

595

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha manifestat a Crevillent que “davant l’emergència climàtica i l’inevitable increment de les desigualtats socials que això pot comportar, tots els nostres esforços han de reorientar les activitats econòmiques i les ocupacions cap a l’economia verda, baixa en carboni, que respecte la naturalesa i tinga efectes socials positius”.

El conseller ha presidit l’acte d’inauguració de l’informe: ‘Diagnòstic del canvi climàtic i oportunitats d’ocupació a la província d’Alacant’, patrocinat pel Grup Enercoop, i que s’ha celebrat en el Centre d’Educació Ambiental Els Molins.

El representant del Govern de la Generalitat ha estat acompanyat per José Manuel Penalba, alcalde de Crevillent; Luis Manuel Boyer, president de la Fundació Caja Mediterráneo; Guillermo Belso, president de la Cooperativa Elèctrica de Crevillent (Enercoop), i Rafael Ballester, president de l’Institut d’Estudis de la Província d’Alacant (Ineca).

Les noves oportunitats d’ocupació de l’economia verda han sigut un dels punts cabdals del Diagnòstic que ha presentat Ineca. Respecte a aquest tema, el conseller d’Economia Sostenible ha apuntat que “tenim davant un repte per a construir un futur que no està escrit ni decidit, que depén de nosaltres i de com actuem, i a més té el potencial de convertir-se en motor per a la creació de més i millors ocupacions i, alhora, impulsar l’adaptació i aprofitament del nou escenari per part del teixit productiu”.

Economia Verda i Ocupació

L’anomenada economia verda està mostrant una gran capacitat per a generar llocs de treball nets i es troba actualment en una fase d’expansió i transformació. Les ocupacions verdes es troben en molts sectors de l’economia, des del subministrament d’energia fins al reciclatge i des de l’agricultura fins a la construcció i el transport.

El conseller d’Economia Sostenible ha explicat que: «Des de la Generalitat estem immersos en un procés d’adaptació de totes les polítiques públiques al canvi climàtic, ja que cada vegada seran més demandats els treballs dedicats a activitats dirigides a prevenir, minimitzar o corregir els danys ambientals provocats per l’acció humana

Entre ells, ha citat la “gestió de residus, Energies renovables, Tractament i depuració d’aigües residuals, Gestió Forestal, Educació i informació Ambiental, Recerca i desenvolupament Tecnològic relacionat amb activitats sobre el medi ambient, entre altres”.

“Bona prova d’aquest procés és la Declaració d’Emergència Climàtica del Consell o la mateixa Estratègia de Canvi Climàtic i Energia 2030, on es recullen actuacions tant de mitigació dels efectes negatius del canvi climàtic, com a actuacions d’adaptació, d’investigació i de sensibilització”, ha explicat Climent.

“Així mateix, s’ha creat la Comissió Interdepartamental per a la Transició Ecològica i la Sostenibilitat Ambiental, que està coordinant les actuacions de totes les conselleries en el marc de l’Estratègia de Canvi Climàtic i Energia”, ha afegit el conseller.

“Des de la Conselleria d’Economia i des del punt de vista de la mitigació, desenvolupem programes per al foment de les energies renovables i el suport a les energies renovables, amb l’objectiu de contribuir a reduir la petjada de carboni”, ha continuat.

“També hem posat en marxa el Pla d’Energia Sostenible de la Comunitat Valenciana, en el qual s’inclouen actuacions en matèria d’eficiència energètica, tant en la indústria com en l’edificació, com el suport a l’autoconsum energètic, a l’aïllament tèrmic o a la mobilitat sostenible, fomentant la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics”, ha assenyalat Climent.

“Desenvolupem programes de suport a l’economia circular, implementats des del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana i amb col·laboració de les administracions locals en l’àmbit forestal i en l’eficiència energètica de l’enllumenat públic, i estem posant en marxa un nou programa de suport a les Comunitats Energètiques Locals i a l’Eficiència Energètica en Polígons Industrials”, ha detallat.

Finalment, el conseller s’ha referit a l’adaptació a la transició ecològica i ha incidit en que “estem ampliant l’oferta formativa en aquelles professions relacionades amb l’economia verda”, ha afirmat el representant del Consell.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací