Climent: “Smart Mobility conjumina les capacitats productives i innovadores amb l’ecosistema investigador”

641

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat que la jornada Smart Mobility València “és el primer esdeveniment que conjumina les capacitats productives i innovadores amb l’ecosistema investigador i innovador i l’entramat d’empreses emergents i startups del territori valencià”.

Per a Climent, es tracta d’un esdeveniment “pensat per a posar el focus en la mobilitat integradora, intel·ligent i sostenible, amb especial atenció a les empreses, emprenedors i agents d’innovació de l’ecosistema de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, ha afegit que aquesta iniciativa “pretén generar sinergies en un moment disruptiu amb tots els canvis en l’àmbit de l’automoció i, a més demostra la força que té la indústria en el nostre territori amb la idea d’anar canviant cap a un nou model de transport diferent de l’actual”.

El titular d’Economia ha realitzat aquestes declaracions en la inauguració de Smart Mobility València, que se celebra en Fira València i que compta amb un espai expositiu i amb un programa de casos d’èxit i ponències amb l’objectiu de convertir a la Comunitat en la seu europea de la mobilitat sostenible i intel·ligent a través de la mostra de totes les capacitats tecnològiques, productives i innovadores.

L’obertura institucional de la jornada ha comptat també amb la participació de la presidenta del Clúster d’Automoció de la Comunitat Valenciana, (AVIA), Mónica Alegre.

En la seva intervenció, Climent ha destacat que “som un territori que té tots els arguments per a convertir-se en la seu europea de la mobilitat intel·ligent i sostenible: indústria consolidada, entorn innovador de la mà dels instituts tecnològics, talent gràcies a les universitats valencianes, esperit emprenedor a través de les startups i factors exògens com la qualitat de vida i la climatologia”.

“Per això -ha continuat- hem de posar a treballar en conjunt totes les nostres capacitats tecnològiques i les solucions innovadores del teixit empresarial per a respondre als desafiaments de la mobilitat urbana sostenible en clau europea”.

Climent ha subratllat que la transició energètica s’alça com una de les transformacions més urgents per a l’ecosistema de la mobilitat. Així mateix, ha destacat que la introducció de la tecnologia en el sector ha propiciat transformacions que apuntalen fenòmens com la mobilitat connectada, autònoma, elèctrica, per a aconseguir una gestió més eficient del transport i la logística, i dels seus impactes en el medi ambient.

Estratègia Conselleria Economia

A més, el conseller ha explicat que l’estratègia de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball es manifesta en el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric i el desplegament de la infraestructura de recàrrega en la Comunitat Valenciana, davant la necessitat d’estimular la demanda dels vehicles elèctrics, desenvolupar una infraestructura de recàrrega i establir una sèrie de mesures d’acompanyament per a eliminar les barreres existents per al desenvolupament de la mobilitat elèctrica en el nostre territori.

També ha fet referència a la salut “com a eix prioritari de la mobilitat, que ha de fer-nos reflexionar sobre la situació de la contaminació atmosfèrica: una amenaça global que té enormes impactes per a la salut humana i per als ecosistemes” i ha fet especial esment al fet que jornades com aquesta “són fonamentals per a avançar cap a un model de transport i de ciutat d’acord amb el que marca l’agenda internacional”.

Smart Mobility València

Smart Mobility València, organitzat pel Mobility Innovation València i AVIA, compta amb el suport de Fira València, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i l’Agència Valenciana de la Innovació. A més, col·labora redit, Innotransfer i Missions València 2030.

Aquesta trobada reuneix en un mateix espai tots els productes i tecnologies més innovadores relacionades amb la mobilitat de la mà d’empreses consolidades, però també els desenvolupaments de startups i empreses emergents que estan aportant solucions noves.

Per a completar el panell de propostes, Smart Mobility València ha reunit també centres tecnològics i centres de recerca de les universitats valencianes que podran exposar les seves capacitats i propostes. A més, les empreses i institucions estan convidades a plantejar reptes i buscar entre els ponents i expositors respostes empresarials i industrials.

En aquest sentit, ha comptat amb la presència de més de 50 empreses de mobilitat i automoció que han exposat els seus productes i serveis en la fira. A més, s’han rebut més de 30 capacitats tecnològiques i casos d’èxit d’instituts tecnològics, centres de recerca, universitats i empreses.

En la trobada també s’ha presentat la iniciativa Mobility Innovation València -MiV- que neix en el si del Clúster d’Automoció de la Comunitat Valenciana i s’erigeix en el puntal d’innovació de l’entitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací