Puig advoca pel treball conjunt amb el sector per a reforçar la rendibilitat de la producció citrícola

442

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de continuar treballant conjuntament amb el sector per a reforçar la rendibilitat de la producció citrícola i consolidar la seva estratègia d’internacionalització i la bona posició en el mercat exterior.

Així ho ha expressat durant la seva participació a Picassent en la primera cort de la taronja valenciana, un acte en el qual ha estat acompanyat de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

El responsable del Consell ha destacat que el treball amb els diferents integrants de la cadena de producció i comercialització dels cítrics resulta fonamental per a aconseguir “els millors preus per a l’agricultor i la major capacitat de penetració en tots els mercats”.

A més, el president s’ha referit a la “qualitat extraordinària” dels productes citrícoles de la Comunitat Valenciana com a base de l’actual “fortalesa” del seu posicionament en els mercats. De fet, tal com ha subratllat, els cítrics valencians representen el 48,3% del valor dels cítrics d’Espanya i el 29% dels de la Unió Europea.

El president ha remarcat també l'”intens” esforç que està realitzant la Conselleria d’Agricultura per a desplegar polítiques d’internacionalització i protegir la producció citrícola de les plagues, tot això amb el propòsit d’estar “sempre al costat” del sector i de “buscar la màxima seguretat possible” en un context de forta competència.

La citricultura és el principal cultiu de l’agricultura valenciana, amb el 41,4% de la producció, i ocupa una superfície de 159.248 hectàrees, que representa el 53,7% del total de la superfície citrícola espanyola.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací