Els centres educatius d’Almassora comptaran amb desfribil·ladors

742

Els sis col·legis, dos instituts i l’escola infantil estrenen equips

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Almassora instal·larà els desfibril·ladors en tots els centres educatius entre aquesta setmana i la pròxima. Els sis col·legis, els dos instituts i l’escola infantil San José comptaran amb dispositius d’última generació per a previndre casos d’emergència. Per aquest motiu, la Regidoria d’Educació impartirà cursos de formació perquè més de 40 conserges i docents estiguen capacitats per al correcte ús d’aquests sistemes cardioprotectors.

Els equips directius, després de reunir-se amb responsables polítics i tècnics del consistori local, han indicat el pla de distribució dels equips en cada edifici, de manera que en cas d’emergència el personal autoritzat puga accedir a ells ràpidament. Els desfibril·ladors que repartirà l’Ajuntament d’Almassora són similars als que ja funcionen en altres instal·lacions municipals.

Cal recordar que des de l’any passat les instal·lacions esportives, el consistori municipal, la reguarda policial de la platja i un dels cotxes patrulla de la Policia Local compten amb aquests equips de seguretat, a més de la residència de la tercera edat, entre altres. A més, responsables de la Policia Local han impartit formació a tècnics i personal del consistori municipal perquè puguen utilitzar aquests dispositius en cas d’emergència.

Els desfibril·ladors compten amb tecnologia d’última generació, fet que no obliga l’usuari a tindre una formació específica per al seu ús, a pesar que en aquest cas el personal realitzarà cursos per a actuar amb diligència. No obstant això, els aparells intel·ligents no emeten descàrregues elèctriques si el pacient no precisa d’aquesta intervenció. A més, l’equip emet les instruccions adequades per a guiar a la persona que s’està responsabilitzant de l’emergència.

“L’adquisició d’aquestes unitats i la formació que donarem als possibles usuaris tenen com a principal objectiu garantir la seguretat en els nou centres educatius i respon al compromís d’aquest Ajuntament d’instal·lar els equips en el major nombre possible d’espais públics”, ha declarat la regidora d’Educació, Raquel Barberá.

Cal recordar que, a més, Almassora es va convertir en municipi pioner a la província en la prevenció d’ennuegades amb tres unitats específiques de primers auxilis que la Policia Local utilitza en cas d’emergència. La plantilla disposa de 50 unitats per a realitzar el boca a boca i periòdicament recicla els coneixements apresos per al maneig dels desfibril·ladors que el consistori va adquirir per primera vegada en 2015.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací