Catí espera el retorn de la romeria a Sant Pere de Castellfort

1522

Actualitat Diària

Després de més de dos anys sense poder celebrar la romeria, Els Catinencs ja esperen el moment per a iniciar l’ascens fins a Sant Pere de Castellfort. Una romeria la història de la qual es remunta a fa més de 700 anys. Una fita històrica que va nàixer com a pelegrinatge perquè Sant Pere oferira pluja, i que s’ha respectat any rere any amb una ruta que passa per enclavaments d’alt valor natural com a l’Avellà o La Llàcua.

La romeria partirà a primera hora del matí del dissabte des de Catí fins a Sant Pere. Creuant les muntanyes del Maestrat fins a arribar als Ports, entre grans valls i assagadors per on la multitud rebrà als romers. Allí se celebrarà la tradicional missa. L’endemà, en el retorn Els Catinencs tornaran per Ares per a encarar la baixada a Catí per una ruta diferent, passant també per l’Ermitori de la Mare de Déu de la Font de Castellfort. Aquesta tradició porta implícites algunes marques d’identitat, com que algun veí continue optant per fer la ruta a lloms de cavalls o la gastronomia típica de la jornada, basada en fesols amb arròs i formatge tendre, un dels productes més valorats de Catí.

Visites guiades per l’Alt Maestrat Human Land

El patrimoni d’art rupestre present en la Cova Remígia i en el Cingle de la Mola Remígia d’Ares del Maestrat es pot visitar a través del Museu de la Valltorta. Els dissabtes a les 11h i diumenges a les 11h i a les 16h són els horaris publicats per a realitzar les visites guiades als jaciments, amb l’eixida fixada en La Montalbana. Així doncs, es tracta d’una magnífica oportunitat per a admirar, també, la naturalesa present en el Barranc de la Gassulla, un dels punts paisatgístics més importants del territori Human Land.

Les visites guiades també es poden reservar per a conéixer el centre històric de Benassal, a través de l’Oficina de Turisme local. L’organisme també ofereix l’oportunitat de visitar, de dimarts a diumenge, la Casa-Museu de Teresita Pascual, una de les artistes més prolífiques de l’escena cultural valenciana del segle XX. D’altra banda, en l’històric edifici del Forn de Dalt es pot visitar l’exposició ‘Les claus del canvi’, que ofereix una perspectiva pròxima als processos de consum de la societat actual per a generar reflexions i comportaments responsables i respectuosos a tots els nivells. L’exposició estarà oberta fins dijous que ve 5 de maig.

La ruta per l’Alt Maestrat permet visitar llocs d’un gran valor arquitectònic com el conjunt del nucli urbà de Culla. Carrers i edificis que et desperten la imaginació i deixen fotos magnífiques. Així doncs, també a Albocàsser hi ha espai per a degustar la gastronomia del territori, visitar la seua imponent església parroquial o descansar en els seus extensos paratges com el de l’ermita de Sant Pau.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací