Castelló activa el tràmit de permisos per a cremes agrícoles telemàticament

632

Està permesa la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com de canyars, canyissars o matolls

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha activat el tràmit electrònic per a sol·licitar el permís per a fer cremes agrícoles. La Conselleria d’Agricultura ha alçat les restriccions que es van aprovar pel decret de l’Estat d’Alarma por la covid-19.

La sol·licitud per a la crema s’ha de dur a terme per la seu electrònica de l’Ajuntament en romandre tancat el servei presencial per l’ordre de confinament. Els agricultors interessats han d’accedir al web de sede.castello.es i enllaçar dins del catàleg de tràmits en l’apartat “comunicació prèvia de cremes agrícoles”.

Castelló consta de dues zones per a cremes segons regulen el seu pla local d’usos i la normativa autonòmica. En la zona 2 o baixa, que comprèn des de l’autopista fins a la mar, es pot actuar en els terrenys agrícoles fins a les 15 hores i durant tot l’any excepte quan es declara la preemergència 3 de risc d’incendis; mentre en la 1 o alta (des de l’autopista cap a l’oest) hi ha més limitacions per la proximitat de massa forestal. En aquesta segona es poden realitzar cremes fins a les 13.30 hores i fins al 31 de maig, quedant prohibida amb la declaració del nivell 1 de preemergència per risc d’incendis.

Està permesa la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com de canyars, canyissars o matolls amb una proximitat menor a 500 metres de terrenys forestals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací