Castelló rep en el seu primer acte oficial a les reines de les Festes i de la Magdalena 2019

975

Natalia Palacio i Natalia Collazos van participar en el seu primer acte com a màximes representants de la ciutat

Castelló ha rebut a les seues reines de les Festes i de la Magdalena 2019, en un acte de presentació celebrat en el Saló Daurat de la Diputació Provincial. La festa va rendir el primer homenatge a les seues reines i tant Natalia Palacio com Natalia Collazos, van pronunciar els seus primers discursos: Benvinguts a les Festes de Castelló!. Llàgrimes d’emoció davant la benvinguda, i un nus en el cor en l’últim adéu a la Magdalena 2018.

EM/Castelló Actualitat Diària

Les Festes de Castelló 2019 han donat el primer tret d’eixida en l’acte de presentació de les noves reines de la Magdalena, Natalia Palacio i Natalia Collazos, les seues corts d’honor i els representants dels 19 ens festers de les Gaiates de la ciutat.

L’acte se celebrava en la Diputació Provincial, al són de les dolçainas i els *tabalets. Estava les 19 *gaiatas de la ciutat, els seus representants i presidents, les reines de la Magdalena del 2018, Carla Bernat i Lucía Burguete i també les seues corts d’honor; la presidenta de la Junta de Festes Noelia Selma amb tota la seua comitiva, membres del Consel de Festes, i els representants municipals, entre ells, la regidor Verónica Ruiz, vicepresidenta del Consell, el vicepresident de la Diputació, Vicent Sales, i els regidors del Patronat Carlos Feliu i Maria Espanya.

Un moment emotiu en el qual la festa, com el motor de ciutat que reuneix el ‘orgull de genealogia’ i el respecte a les tradicions, tornava a retornar del badall estival amb més ganes, amb més il·lusió. Les festes són açò, il·lusió i participació.

Les reines i dames del 2018 van ser rebudes amb aplaudiments, i també va haver-hi una ovació increïble a les noves representants, les dames de la ciutat del 2019 i les seues reines, Natalia Palacio i Natalia Collazos, reina major i infantil de les Festes de Castelló i de la Magdalena 2019.

El Saló Daurat estava ple fins a la bandera, i en aquest escenari van ser presentades les seues reines, i al costat d’elles la cort infantil i major. Totes elles van ser complimentades al seu torn pels presidents dels seus gaiates i per tots els representants de les festes.

I com la Gaiata és el millor pregó, els 19 sectors també van participar en aquesta primera activitat, i tots ells, presidents, padrines, padrines infantils i presidents infantils van desfilar fins a l’escenari per a rendir la primera reverència a les seues màximes representants.

Entre el públic, en primera fila, les reines de la Magdalena de 2018 seguien amb respecte tot l’acte, encara que no podien evitar ombres en la mirada, i un profund nus en la gola.

Va arribar el moment dels discursos. El primer d’ells, el del president de la Gestora de Gaiatas, Esteban Gual, que va demanar la unitat i il·lusió perquè el monument de la festa de Castelló aconseguisca la major lluentor en aquest nou curs de festes.

Per part de l’Ajuntament, va anar Verónica Ruiz, vicepresidenta del Patronat i Consell de Festes, qui va recordar la importància de les festes de Castelló per a una ciutat que viu i lluita per mantenir les seues tradicions i llaurar el seu futur. “ho tenim tot”, va dir Ruiz, i la regidor va citar es Castell *Vell, la *Romeria de les Canyes, declarades *BIC, el Patronat de les Festes… “ho tenim tot i podem fer que aquestes festes siguen les més grans… i ho anem a aconseguir!”

Va intervenir a continuació Vicent Sales, regidor de l’Ajuntament de Castelló i vicepresident de la Diputació, qui va recordar l’origen i Castelló, la responsabilitat de Castelló de la Plana envers la seua capitalitat i la seua província, la representativitat de les Festes de la Magdalena, però també l’íntima relació de Castelló i el seu territori provincial que cada any s’evidencia en el Pregó.

Les dues reines es van estrenar per primera vegada davant el públic.

Primer ho va fer Natalia Collazos, la reinita que ja somiava amb aquest moment des de fa anys i que avui es dirigia seriosa, solemne a l’auditori, per a compartir el seu moment amb tot l’auditori.

I després intervenia Natalia Palacio, ferm, serena, orgullosa de ser de Castelló i responsable davant el paper que va a exercir i del que vol eixir airosa. Durant el seu discurs, Natalia va demostrar coneixement, tradició, saber estar… però també se li va trencar la veu quan va homenatjar a la seua companya, Natalia *Collazos, a les seues companyes, les Dames de la ciutat, i quan va fer una *llamda sentida i emotiva per a viure les millors festes de Castelló.

Completat l’acte en la Diputació, en la plaça, una mini mascletà va dibuixar el cel amb olor a pólvora.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací