Castelló programa un semestre de cultura segura als teatres de la ciutat

459

Actualitat Diària

La Regidoria de Cultura i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) a Castelló sumen sinèrgies de nou els dijous d’aquest primer semestre del 2021 per a portar la cultura segura al Teatre del Raval i el Teatre Principal. La programació consta de 13 d’espectacles de companyies professionals de teatre, d’origen valencià .

Així ho ha confirmat la regidora de l’àrea, Verònica Ruiz, qui ha presentat el nou calendari de propostes acompanyada pel representat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes. “Portem nombrosos espectacles que es caracteritzen per donar suport a les companyies del nostre territori i per què es desenvoluparan amb totes les mesures sanitàries per a continuar demostrant que la cultura és segura i, a més a més, motor econòmic a la nostra ciutat”, ha assegurat l’edil en la seua intervenció.

Així doncs, des del 14 de gener el teatre torna cada dijous als dos coliseus culturals de la capital donant suport a les companyies professionals del territori, i donant continuïtat a les programacions que es fan a ambdós espais. En eixe sentit, els horaris del Teatre del Raval i del Principal s’han ajustat a les noves mesures que avancen el toc de queda i la campanya s’ha ajustat atenent al decret de la Conselleria de Sanitat del passat 5 de gener.

Així doncs, es sumen dos campanyes culturals repartides al Raval i al Principal. D’aquesta manera, els ‘Dijous al Principal’ proposen cinc peces teatrals i els ‘Dijous al Teatre del Raval’ programen huit obres. Els espectacles seran accessibles a tota mena de butxaques, amb preus ajustats per tal que “la cultura arribe a totes i a tots”, com ha incidit Ruiz.

Dijous al Principal

Quant al teatre, l’IVC porta al Principal peces guardonades amb els Max i els premis a les Arts Escèniques Valencianes, com ‘Dinamarca’ (4 de febrer a les 19.00 hores) o ‘El mètodo Gronholm’ (13 de maig a les 19.00 hores), i altres produccions de companyies castellonenques o valencianes com Factoría Los Sánchez & La Nave Va amb ”Ana i Serafín’, inquilinos de la periferia’ (28 de gener a les 19.00 hores), Teatro del Contrahecho amb ‘Delirium’ (25 de febrer a les 19.00 hores) i, finalment, la Compañía Fernán Gómez amb ‘Cuando caiga la nieve’ (8 d’abril a les 19.00 hores).

Dijous de teatre al Raval

La Regidoria de Cultura aposta per les companyies de la capital, igual que va fer amb la campanya Teatre a un Clic durant el confinament del passat 2019. Així doncs, comptarà amb les actuacions de La Medusa Teatre amb ‘Cremallera’ (14 de gener a les 19.00 hores), Hop! Teatre amb ‘Iaios’ (21 de gener a les 19.00 hores), Teatre de Caixó amb ‘Dalí, salvador de sí mateix’ (11 de febrer a les 19.00 hores), Teatro Pho amb ‘La leyenda del ajedrez’ (18 de febrer a les 19.00 hores), Splai Teatre amb ‘Cartrons’ (22 d’abril a les 19.00 hores), Xarop Teatre amb ‘L’avar’ (15 d’abril a les 19.00 hores) i La Troupe Malabó amb ‘Sophie’ (20 de maig a les 19.00 hores).

Les entrades ja estan a la venda a entrades.castello.es les del Raval i a Instant Ticket les de l’IVC. Els preus, entre els 3 i el 6 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací