Un fons de cooperació destinarà 130 milions a ajudar als sectors més afectats per la pandèmia

419

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha donat compte en roda de premsa, de les decisions adoptades per la taula institucional integrada pels alcaldes de València, Alacant i Elx, l’alcaldessa de Castelló, els responsables de les tres diputacions provincials i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a abordar mesures econòmiques destinades a la recuperació de la Comunitat Valenciana.

El president ha qualificat la reunió de molt positiva.

En termes concrets s’ha traduït en la creació d’un fons econòmic per a pal·liar els efectes de la crisi econòmica generada per la Covid en els sectors de l’hostaleria, l’oci, les activitats recreatives i les agències de viatge.

El nou fons econòmic funcionarà com un fons de Cooperació. Dotat amb 120 milions d’euros en ajudes, comptarà amb una aportació del 50% per part de la Generalitat Valenciana, un 30% per part de les diputacions provincials i un 20% pels ajuntaments.

Seran els ajuntaments els que gestionin la concessió d’aquestes ajudes.

El president ha assenyalat que es tracta d’evitar el tancament d’aquestes empreses, la majoria integrades per autònoms i Pimes, i mantenir els seus llocs de treball.

D’altra banda, el president ha indicat, que la Generalitat Valenciana no contempla de moment un confinament total de la Comunitat.

La Comunitat Valenciana, ha indicat té algunes de les mesures més restrictives del marc nacional, que en si mateixes ja suposen un semiconfinament. L’objectiu és que es compleixin les mesures restrictives imposades fins al moment per a evitar nous contagis sense haver de recórrer a un confinament complet que seria molt nociu per a totes les empreses de la Comunitat.

No obstant això, la Generalitat avaluarà els resultats de les mesures adoptades fins ara. «Encara hi ha marge abans d’arribar a un confinament domiciliari.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací