L’Ajuntament de Castelló centra l’atenció en la prevenció de la violència de gènere en adolescents

597

El programa inclou una acció de sensibilització sobre el sexting, una pràctica habitual entre la població jove que pot tindre conseqüències negatives

Actualitat Diària

La regidora de Feminismes i LGTBI de Castelló, Verònica Ruiz, i el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha presentat als equips directius dels instituts de la ciutat el programa de prevenció de la violència de gènere elaborat pel Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO). La iniciativa prestarà especial atenció a la prevenció de les actituds abusives que es poden produir mitjançant les noves tecnologies i les xarxes socials, àmpliament usades pels i les adolescents.
Per primera vegada, el programa inclou una acció de sensibilització sobre el sexting, una pràctica habitual entre la població jove que pot tindre conseqüències negatives, i una altra per a commemorar el Dia del Sufragi Femení a Espanya, on s’estudiarà la figura de Clara Campoamor. El programa també inclou els habituals tallers de prevenció adreçats a l’alumnat de 4t d’ESO i la formació del professorat en diversitat afectiu sexual.
«Sense dubte, i malgrat el context sociosanitari, la prevenció de la violència de gènere és una assumpte que requereix que mantinguem tots els recursos i tota l’atenció per a continuar treballant amb els i les adolescents», ha explicat la regidora d’Igualtat, Verònica Ruiz. L’edil ha recordat també la importància de portar a terme «una actuació global, que comence a les etapes inicials de l’educació i que arribe també al personal docent per assegurar-nos un missatge coherent i garantir la igualtat als centres educatius».
En aquest sentit, Ruiz i Mezquita també han abordat amb els equips directius de primària el programa de sensibilització de en igualtat de dones i homes, una proposta que inclou les sessions dels patis coeducatius i els tallers de coeducació que es faran a les aules. «Els centres són i han de continuar sent un lloc on els xiquets i les xiquetes se senten segurs i atesos i aquesta és la voluntat d’aquestes iniciatives que busquen educar en la igualtat des de la base», com ha explicat el regidor d’Educació.
Com a part del programa de primària, el SIO facilitarà els material per tal de celebrar el Dia Internacional de les Xiquetes (l’11 d’octubre) i una campanya sobre joguets no sexistes. Els i les docents de primària també poden accedir a la formació que facilita el consistori.
Els grups bambolla en l’Escola de Matí i de Vesprada
La trobada amb els professorat de primària ha servit també per a resoldre els dubtes de cada centre sobre el funcionament del servei d’Escola de Matí i de Vesprada, el qual s’ha oferit a 38 escoles públiques de la ciutat. Entre les mesures que s’implementaran destaca la que de que en aquest espai es respectaran els grups bombolla que es definisquen a les aules i que l’ús de les mascaretes seguirà les pautes d’obligatorietat marcades per la Conselleria d’Educació.
Els serveis estan oberts a totes les famílies, les quals poden començar a utilitzar-los o abandonar-los en qualsevol moment del curs lectiu. Tots els grups disposaran d’un mínim de dos monitors o monitores i de personal format per tal d’atendre l’alumnat amb necessitats especials.
Cal recordar que aquest curs el servei s’ofereix per primera vegada als centres d’educació especial de caràcter públic. Entre la programació d’activitats figuren tallers de robòtica, activitats per a fomentar l’ús de l’anglès i activitats que combinen l’exercici físic i la música.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací