El ple de l’Ajuntament de Castelló rebutja la moció ‘del cul’ presentada per Ciutadans, qualificada com una volta a la censura

1910

De el ‘marró’ del concert de Rock a les acusacions per corrupció i l’enganxada de Marco i Carrasco pel Provincial

Esperanza Molina/Actualitat Diària

Hi ha plens ràpids, plens breus, plens agres, plens polítics… i n’hi ha, com el d’ahir que van ‘com el cul’. I açò no és una llicència de la redactora de la informació, encara que puga semblar-ho. I és que va ser precisament açò, ‘el cul’ el que va protagonitzar un dels debats més moguts d’aquesta legislatura, arran de la proposta presentada per Ciutadans, perquè l’Ajuntament impose una normativa ètica en les manifestacions culturals.

Aquest debat, la polèmica de l’apagada general de Perpetu Socorro i la necessitat de posar o no una reguarda de policia en el barri; i l’enganxada entre l’alcaldessa, Amparo Marco i la portaveu del PP, Begoña Carrasco, amb l’Hospital Provincial pel mig, van fer de la jornada d’ahir, en la sessió ordinària de l’Ajuntament de Castelló, un ple per no parar de riure, o per a plorar, segons es mire…. O perquè un dels veïns ‘del sud de Castelló’, abandonara la sala amb l’expressió: “no tenen vergonya”.

El ple del cul

Realment la història ‘del cul’ d’aquest ple va sorgir fa ja dies, quan un grup musical que actuava en la Plaça Major, al final de l’actuació va obsequiar al públic amb un generós ‘calb‘ (popularment quan algú es baixa els pantalons i ensenya públicament el cul).
Els de el Partit Popular, ho van compartir en xarxes socials, i els de Ciutadans van aprofitar per a presentar una moció en despatx extraordinari, per a exigir que l’Ajuntament regulara les manifestacions escèniques i culturals, per a evitar “aquesta falta de respecte”.
El que va poder quedar-se en una anècdota passatgera d’una nit de concert, es va convertir ja llavors, en un tema de polèmica municipal.

I la polèmica va arribar al ple.

Va arribar, quan Ciutadans, en boca del seu regidor, José Antonio Zamora, va presentar amb tota serietat la seua moció… en la qual demanava aquesta regularització, que va ser qualificada com a ‘censura’ pels altres grups municipals: PSOE, CseM, Compromis i PP.
I es ‘va eixir de mare’, per utilitzar una altra expressió popular castellana, quan la resta dels representants municipals va eixir al lleve en el debat de la sessió.

Xavi del Senyor, en representació de Castelló en Moviment, va cridar a les coses pel seu nom: el que pretenia Ciutadans no es podia cridar una altra cosa que censura. Del Senyor va tenir una de les seues millors intervencions. Va mostrar fotos de grans obres d’art amb nus realitzats per Goya, o per altres artistes reconeguts en la història i va preguntar a Ciutadans, si açò també era censurable… “Si l’Ajuntament apostara per patrocinar una exposició de Goya… Vostès la recolzarien?”

I va tenir l’encert de traure a relluir també fotos de campanyes de Ciutadans, entre elles, el nu del seu líder nacional, Rivera, per a rematar amb allò que el que si consenten al seu líder nacional, no ho fan amb un grup de músics de rock?

Però una intervenció també, que dins de la seua línia, en la qual CseM, va rematar al·ludint, com sempre al PP i la seua corrupció. “Si de debò els preocupara els escàndols publicitaris hagueren recolzat a la Comissió de Recerca de Festes…”. “El que hauria de fer-los vergonya no és una exposició del cul, sinó els escàndols de Gürtel on el PP actuava a la napolitana”.

Pérez Macián: “No ensenyaré el cul en la plaça Major”

Juan José Pérez Macián, en la seua primera intervenció va assenyalar que el concert “podia haver sigut poc elegant amb una baixada de pantalons”… però d’ací a prohibir i censurar… anava un món.

És més, el portaveu del Grup Municipal Popular va ser més lluny. “Com pensen vostès que es podria aplicar la seua moció? Obligant als grups que actuen al fet que signen una clàusula en la qual es comprometen a no baixar-se els pantalons?”, va preguntar. “I com els duríem a terme?, Qui haurà de fer-ho?… Com els penalitzaríem?… Els ensenyem a escriure cent vegades ‘no ensenyaré el cul en la plaça Major?”. “La seua moció és un monument a la censura…”. I encara va seguir: Quantes vegades li van fer escriure al seu líder, Rivera, “no tornaré a ensenyar el cul?”, va dir referint-se a la campanya que va protagonitzar el líder de Ciutadans.

La regidora de Cultura Verónica Ruiz va anar més enllà. Encara que PP s’havia desmarcat de Ciutadans, va ficar als dos grups en el mateix sac. Va acusar als regidors del Grup Popular d’haver donat lloc aquesta polèmica, en publicar en xarxes el ‘descobert’ de la plaça Major amb la sola intenció de caldear l’ambient polític…. “Açò no és de riure”, “Vostès no paren de tenir el cul en la boca mentre que Feliu (el regidor del PP) no para de riure’s”.

Ruiz no va estalviar gens en el seu discurs, en indicar a Ciutadans, que jugaven amb el respecte i la moral, quan és el “mateix regidor que contractava a Rosita Amores, a la xica caramel…” Per a rematar, amb el PP “amb la qual està caent i vostès riuen les gràcies”, i va citar la corrupció del PP.

Quan el regidor de Ciutadans, Zamora, va haver de tornar a l’estrada en el segon torn de defensa de la seua moció… No es va acovardir, i va dir, textualment… “açò és molt seriós a vostès els agrada muntar el pollastre…” Els companys van esclatar en riures…”les coses són així, i a mi em toca menjar-me el marró”..

Es va votar, i solament els de Ciutadans es van votar a si mateixos. La moció va ser rebutjada amb el vot de la resta de les agrupacions.

L’apagada de Perpetu Socors

El ple va tenir altres temes ‘moguts’ com va ser el relatiu a l’apagada de Perpetu Socors, en el qual els de CseM, van qüestionar la gestió de l’equip de Govern però no van arribar a anar més lluny. PP i Ciutadans van demanar una reguarda de Policia Local per al barri, però no va tirar endavant… entre altres coses… perquè era car, i perquè les competències són de la Policia Nacional.

En el ple es va aprovar també per unanimitat, el suport municipal als taxistes, i la creació de sistemes de recarrega elèctrica. I també va tirar endavant l’aprovació del Pla Smart City 2018-2020 per a la ciutat de Castelló.

Precs i preguntes: L’enganxada del Provincial

Va ser quan la portaveu del PP, Begoña Carrasco, aprofitant l’oportunitat, va demanar a Marco que no renunciara al seu lloc en el Consorci de l’Hospital Provincial, on estava com a alcaldessa, i defensara la sanitat de Castelló.
Marco va dir a la portaveu del PP de mentidera, perquè ella, Marco, estava en aquest Consorci per designació personal de la consellera de Sanitat, encara que també influïra el seu càrrec d’alcaldessa…
I així, la primera edil, li va dir a Carrasco, que el millor lloc per a defensar la sanitat de Castelló era des de l’Ajuntament, i que amb la mentida no s’anava a cap part.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací