L’Ajuntament de Castelló ha rebut 463 al·legacions al nou Pla General Estructural després de 45 dies d’exposició pública

2693

El regidor Rafa Simó destaca que al voltant de 2.000 persones han consultat presencialment els documents d’ordenació

Actualitat Diària

L‘Ajuntament de Castelló ha tancat la primera fase d’exposició pública del Pla General Estructural després de 45 dies hàbils de consulta presencial i dos mesos després d’obrir el procés. Est és el primer pas d’una complexa tramitació administrativa que acosta l’objectiu de tornar a comptar amb un Pla General després que fins a tres sentències anul·laren el planejament aprovat l’any 2000.

El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha presentat avui el balanç d’aquest procés que “suposa una oportunitat més de rebre aportacions ciutadanes al model de ciutat per als pròxims 20 anys i contribuirà a enriquir l’ordenació urbanística de la nostra ciutat”.

Simó ha detallat que, des del passat 16 de gener en què va arrancar el procés d’exposició pública, prop d’1.500 persones han consultat presencialment els documents d’ordenació exposats en Quatre Cantons i la Tenència d’Alcaldia del Grau. Quant a les al·legacions, fins al moment s’han rebut 463 –mancant que puga haver-se registrat alguna fora de la ciutat i encara no s’haja rebut-.

Per àmbits, el gruix de les al·legacions correspon a la classificació del sòl i temàtiques complementàries (279), seguides de Marjaleria (139), Crèmor (16), assumptes relacionats amb l’ordenació detallada (15), sobre els diferents catàlegs (7) i també 7 que no són pròpiament al·legacions sinó peticions de tenir consideració de condició d’interessats perquè se’ls comunique qualsevol assumpte relacionat amb el Pla General.

A partir d’ara, els serveis tècnics estudiaran amb detall les al·legacions presentades “amb la màxima empatia possible amb la voluntat d’incorporar les propostes que s’ajusten a la legalitat urbanística vigent, que responguen a l’interès general, que encaixen amb el model de ciutat proposat i que siguen viables tècnica i econòmicament”, en paraules de Simó, que s’ha mostrat convençut que “hi haurà al·legacions que s’estimen que ajudaran a millorar el planejament proposat”.

El regidor d’Urbanisme ha recordat que l’inici del procés d’elaboració del Pla General Estructural es remunta a desembre de 2013 i la versió preliminar que ara ha estat exposada al públic s’ajusta a les directrius marcades pel Document de Referència i l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, que determinen els creixements de sòl en les seues diverses tipologies. En aquest sentit, l’edil no ha descartat canvis en la classificació del sòl arran de les al·legacions presentades, però ha explicat la importància que els canvis es treballen en coordinació amb la Conselleria de Vertebració del Territori i atenent al criteri de prudència.

Fase d’estudi, resolució i contestació

Finalment, el regidor ha indicat que ara s’obri la fase d’estudi, resolució i contestació de les al·legacions al Pla General Estructural i incorporació d’aquelles propostes que s’estimen. Una vegada resolta aquesta fase, s’exposarà al públic el pla d’ordenació detallada –el que se centra en una escala més de barri- perquè d’aquesta manera ja puga contemplar els canvis que s’incorporen al planejament estructural.

L’edil Rafa Simó ha insistit que aquest procés d’exposició pública “suposa una oportunitat per a enriquir el planejament urbanístic projectat” i ha agraït “el treball increïble del personal de l’àrea d’Urbanisme per a fer possible que el procés d’al·legacions haja sigut el més amable possible tenint en compte que un pla general congrega molts interessos, sentiments i sensibilitats”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací