Castelló incentiva amb una partida econòmica els projectes que fomenten l’accés a l’habitatge

580

María Jesús Garrido destaca que destinaran 10.000 euros sobre aquest tema

Actualitat Diària

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha pressupostat per primera vegada una partida destinada a projectes innovadors que fomenten alternatives d’accés a l’habitatge destinades a col·lectius vulnerables, joves i majors.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, destaca que destinaran 10.000 euros sobre aquest tema i que aquesta iniciativa s’enquadra en la política del departament de fomentar un paradigma d’accés a l’habitatge que garantisca llars als col·lectius més vulnerables, “diferent als mecanismes tradicionals del mercat que s’han demostrat insuficients per a assegurar el dret constitucional de l’habitatge”.

Aquesta consignació de 10.000 euros preveu finançar quatre propostes que encoratgen el lloguer social, el cooperativisme d’habitatge o el ‘cohousing’ ( model col·laboratiu ).

La Regidoria finançaria jornades, conferències o material d’edició i destaca que és una forma per a promocionar nous models d’habitatge que reforcen la funció social d’aquesta. Subratlla que la Constitució consagra l’accés a l’habitatge com un dret i destaca que la Generalitat ja ha regulat la Llei de Funció Social de l’Habitatge.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací