Iberdrola llança la seua convocatòria d’ajudes socials per a fer costat a col·lectius vulnerables per la Covid-19

633

A la iniciativa, desenvolupada per la seua Fundació a Espanya, es podran presentar propostes fins al pròxim 22 de setembre

Actualitat Diària

Iberdrola ha obert la convocatòria del seu Programa Social 2021, fins al 22 de setembre, focalitzada enguany a contribuir a mitigar l’impacte negatiu després de la Covid-19 en les persones més vulnerables, prioritzant el suport a la infància i les dones, així com les famílies més afectades per les conseqüències de la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

La iniciativa, que compta amb un pressupost de més d’un milió d’euros, està dirigida a entitats privades sense ànim de lucre declarades d’utilitat pública que perseguisquen finalitats d’interés social i tinguen la seua seu i desenvolupen la seua activitat a Espanya.

Donades les circumstàncies inèdites i excepcionals, i seguint les recomanacions dels experts en el context de la Covid-19, la convocatòria realitzada per la Fundació Iberdrola Espanya cobreix cinc línies de treball per a impulsar projectes de col·laboració amb entitats socials:

– Pobresa infantil: suport integral a la llar amb baixos ingressos o desocupació per a cobrir aspectes bàsics de la vida quotidiana, especialment per a garantir l’alimentació nutritiva essencial;

– Educació inclusiva: contribuir a mitigar la bretxa educativa i fomentar el suport escolar telemàtic o models educacionals assegurances, així com impulsar alternatives per a l’oci i temps lliure segur, que incloguen la sensibilització per a promoure les mesures d’higiene i distància social adequada per a la infància i els joves.

– Inclusió social: suport especial a la infància i joventut amb discapacitat, a través de la innovació dels centres ocupacionals i la promoció de les capacitats, per a garantir la seua autonomia personal, facilitant l’alleujament familiar.

– Salut i benestar: ajudar a les famílies més vulnerables i suport en l’acompanyament de persones vulnerables malaltes greus i joves en tractament d’addiccions.

– Suport a les dones: contribuir a posar fi a totes les formes de discriminació contra les dones (en tots els rangs d’edat) sobre la base d’oportunitats per a l’accés a l’educació i al mercat laboral. Atenció a les dones que pateixen assetjament i violència de genere agreujada en el context de la crisi sanitària, econòmica i social actual.

La Fundació Iberdrola Espanya seleccionarà al voltant de 30 projectes, que hauran d’estar alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’agenda 2030, seguint l’exemple col·laboratiu que proposa Nacions Unides per a impulsar aliances multiactor, establit en l’Objectiu 17.

Les entitats sol·licitants podran presentar les seues propostes fins al 22 de setembre, a través d’un formulari disponible en la pàgina web de la fundació (www.fundacioniberdrolaespana.org), on també poden consultar les bases de la convocatòria. Està previst que aquesta convocatòria es resolga el mes de novembre i els projectes es puguen executar durant els 12 mesos de 2021.

Més de 35 iniciatives a Castella i Lleó

Des de fa una dècada, la Fundació Iberdrola España ha impulsat més de 35 iniciatives a Castella i Lleó. L’any passat les 3 entitats triades van ser: Fundació Alcándara (Projecte Home Salamanca), Fundació ADSIS i Fundació Balda (Projecte Home), aquestes dues últimes de Valladolid.

– La Fundació Alcándara (Projecte Home Salamanca) és una organització apartidista, aconfessional, sense ànim de lucre i solidària l’única finalitat de la qual és la defensa de les persones de qualsevol condició enfront de la marginació i, especialment, enfront de les addiccions. A més, l’organització treballa de manera conjunta amb l’Associació Projecte Home per a poder donar resposta a les demandes de persones amb problemes d’accions, oferint-los una nova forma d’intervenció i tractament. http://proyectohombresalamanca.es/fundacion-alcandara/

– Fundació ADSIS és una Organització no Governamental, promoguda pel Moviment de Comunitats Adsis, formada per més de 700 persones voluntàries i al voltant 250 persones contractades que des de 1996 que treballa per a la promoció integral de persones i grups empobrits, principalment joves. Pretenen que totes les persones compten amb les mateixes oportunitats i drets per a desenvolupar-se professional i personalment. http://www.fundacionadsis.org/es/page.asp?id=1

– La Fundació Balda s’ocupa de prestar el màxim suport a persones amb diferents capacitats. Des de 1999 se centren especialment en aquelles l’autonomia de les quals està més limitada i, particularment, a l’assumpció judicial de càrrecs tutelars o a fer costat als qui els assumeixen; a la protecció de la infància en risc i a la promoció social de persones amb diversitat funcional. A més, vetlen pel benestar de totes les persones, amb especial atenció als més vulnerables.

Compromesa amb la societat

Iberdrola, a través del Programa Social de la seua Fundació a Espanya, ha destinat ja més de 10 milions d’euros a iniciatives socials a Espanya ajudant a un total de 375.000 persones. Des del llançament d’aquest pla en 2010, la companyia ha impulsat més de 400 projectes en col·laboració amb un centenar d’entitats socials, contribuint a la lluita contra la pobresa infantil, el suport escolar i la inserció social de xiquets, joves i dones en situació de vulnerabilitat. El programa social, ha permés la creació de 1.300 llocs de treball i la participació de 2.250 voluntaris.

La Fundació Iberdrola centra les seues activitats, també, en les àrees de formació i investigació en energia, mitjançant programes de beques; en l’àmbit de la biodiversitat, amb projectes en defensa del medi ambient; i en el desenvolupament cultural, centrant-se en la cura i manteniment de les riqueses culturals i artístiques.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací