El Molí la Font de Castelló multiplicarà per 25 la seua superficie actual segons el Pla General Estructural arribant als 60.000 metres quadrats

1667

Entre les iniciatives que s’han engegat destaca el programa de visites guiades a aquest espai protegit en col·laboració amb el Coto Arrosser

Actualitat Diària

La versió preliminar del Pla General Estructural de la ciutat de Castelló, en exposició pública fins al pròxim 21 de març, projecta ampliar l’espai protegit i d’ús públic del Molí la Font fins als prop de 60.000 metres quadrats. Això vol dir que el Molí la Font multiplicarà per 25 la seua superfície actual.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que ha visitat aquest emblemàtic enclavament juntamente amb la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, ha subratllat “la importància que la nova ordenació urbanística preserve i potencie espais amb un elevat valor ambiental i social com és el Molí la Font”.

La previsió que arreplega el PGE elaborat per la Regidoria d’Ordenació del Territori planteja ampliar dels 2.350 metres quadrats actuals a 59.591 “amb la voluntat d’ampliar l’espai protegit i d’ús públic del Molí la Font”. Marco ha recordat que la Regidoria de Sostenibilitat dirigida per Sara Usó ja treballa en els últims mesos per millorar aquest espai natural i per potenciar el seu ús públic sempre atenent a les característiques ambientals que ho fan tan singular.

Visites guiades amb el Coto Arrosser

En aquest sentit, la regidora Sara Usó ha explicat que entre les iniciatives que s’han engegat destaca el programa de visites guiades en col·laboració amb el Coto Arrosser al Molí la Font, un paratge protegit d’elevat valor ambiental, paisatgístic i també social. Aquesta iniciativa, que es realitza cada segon dissabte de mes, “té com a objectiu divulgar els seus valors ambientals entre la ciutadania per a ajudar a preservar un espai protegit únic i singular”. “Conèixer un espai natural és la millor manera de respectar-ho”, recalca Usó.

L’ampliació de la superfície protegida del Molí la Font respon a l’aposta per impulsar un nou model urbanístic que potencie els valors ambientals del territori. El període d’exposició pública del Pla General Estructural de Castelló romandrà obert al públic fins al pròxim 21 de març. La documentació es pot consultar de manera presencial en l’edifici Quatre Cantons (carrer Enmig, 82) i en la Tenència d’Alcaldia del Grau (Passeig Bonavista, 28) en horari de 9.00 a 19.00 hores de dilluns a divendres i de 9:00 a 13:00 els dissabtes al matí. La informació també està disponible en la web www.plageneralcastello.es.

L’Ajuntament de Castelló facilita per primera vegada la presentació d’al·legacions via telemàtica. Així, la web de consulta www.plageneralcastello.es inclou una pestanya d’al·legacions a través de la qual es poden presenten via en línia o descarregar un formulari per a registrar en els punts habilitats per l’Ajuntament de Castelló. Les al·legacions també es podran registrar en els dos punts de consulta presencial que s’han habilitat, a més d’en qualsevol registre oficial i via telemàtica.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací