La Vall d’Uixó presenta a Fitur un congrés internacional de coves turístiques que se celebrarà del 21 al 23 de juny

1924

Participaran més de 200 especialistes d’Europa, Amèrica i Àsia i es prestara especial atenció a la tecnologia per a fer més accesibles les visites

Actualitat Diària

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat a Fitur el Congrés de Coves Turístiques 2018 anomenat Cuevatur. Aquest congrés se celebrarà del 21 al 23 de juny i comptarà amb experts i científics de tot el món per el que serà una important promoció per als Coves de Sant Josep

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, el vicepresident de l’Associació de Coves Turístiques Espanyoles (ACTE), Rafael Pagés, i Pep Gisbert, representant de l’Agència Valenciana de Turisme, han presentat en Fitur Cuevatur 2018, el VII Congrés Nacional i II Congrés Iberoamericà de Coves Turístiques i Turisme Subterrani, que se celebrarà a la Vall d’Uixó del 21 al 23 de juny.

A més aquest esdeveniment també acollirà l’assemblea de la junta directiva de l’Associació Internacional de Cuevas Turístiques (ISCA). En aquest sentit, l’alcaldessa ha destacat que la ciutat “serà el focus d’atenció mundial del sector” i “suposa una important promoció per al riu subterrani”, ja que participaran experts internacionals en biologia, geologia, turisme i noves tecnologies aplicades a aquest àmbit, entre ells científics de prestigi d’Espanya, Brasil i Mèxic, que ja han confirmat la seua assistència.

Per aquest motiu, Pagés ha afirmat que serà “una edició més especial que les habituals”, ja que les primeres previsions estimen que participaran més de 200 especialistes d’Europa, Amèrica i Àsia. A més es prestarà especial atenció a la tecnologia “que permet fer més accessibles les visites a les coves”.

Gisbert ha mostrat el suport de l’Agència Valenciana de Turisme a aquesta iniciativa, que a més de les ponències i conferències també comptarà amb visites tècniques als Coves de Sant Josep de la Vall d’Uixó, “un dels llocs més visitats de la província de Castelló” i un recurs turístic “fonamental per a la Comunitat Valenciana”.

Cal recordar que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó i l’Agència Valenciana de Turisme han signat un conveni singular de 150.000 euros, gràcies al com enguany es renovarà tota la il·luminació interior del riu subterrani, de manera que la seua imatge “serà més atractiva, perquè se substituirà una instal·lació que té 40 anys per una més moderna i actual, totalment respectuosa amb l’entorn natural“, tal com ha indicat Baños.

Els Coves de Sant Josep es troben a les portes del Parc Natural Serra d’Espadà, internant-se en el subsòl de la terra. En la boca de la cavitat es troben restes d’ocupació humana des del paleolític superior (20.000 aC). La seua explotació turística es va iniciar en la dècada de 1930, però és en els últims anys quan s’ha evolucionat cap a un model “de qualitat i basat en el turisme d’experiències que demanda el mercat”, amb propostes com l’espeleokayak o el festival de música Singin’ in the cave.

La visita al riu subterrani es realitza en una barca que transcurreix per uns 800 metres d’aigua i a peu en un tram de galeria seca de 255 metres. A més existeix una zona d’1.950 metres no accessible als visitants de moment. En el seu interior es combinen formacions naturals de calcita (estalactites i estalagmites) amb el degoteig natural des de les entranyes de la terra. La temperatura en la cavitat és de 20 graus durant tot l’any.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací