Castelló millora el bombeig del Planetari per millorar la sostenibilitat en la gestió de l’aigua

690

Actualitat Diària

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una millora en una de les estacions de bombeig del Grau, davant del planetari, que avançarà cap a una gestió més sostenible dels recursos hídrics: l’actuació permetrà derivar en època seca a la xarxa de sanejament l’aigua que s’acumula en els col·lectors quan no hi ha episodis de pluja, aigua procedent del reg o dels baldejos dels carrers, evitant que arribe al mar sense tractar, i tornant per ser tractada.

«Poc a poc, amb inversions com aquestes, anem canviant el paradigma en la gestió de l’aigua cap a una gestió integral que la conceba sempre com un recurs i la base de l’ecosistema, i no com un residu. Necessitem anar dibuixant una gestió circular que optimitze els recursos», explica el regidor de Transició Ecològica.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, va assistir a la recepció de les obres junt als tècnics municipals de la Direcció de Serveis Públics, Infraestructures i Sostenibilitat i de l’empresa adjudicatària de l’obra, Facsa. El projecte contemplava una adequació de l’estació de bombeig del planetari i una millora en la urbanització de la parcel·la on es situava, amb un pressupost de 141.888 €.

La Regidoria de transició Ecològica ha finalitzat, d’altra banda, una segona mesura que ha consistit en un projecte d’adequació dins del sistema de tractament de fangs de l’estació depuradora de Castelló, finançada per l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Generalitat Valenciana dins del conveni de gestió de l’Estació Depuradora.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací