Castelló facilita microcrèdits per a impulsar projectes empresarials d’emprenedors

666
L’alcaldessa signa un conveni de col·laboració amb el Banc Sabadell per a ajudar en la creació i consolidació d’empreses
Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló i el Banc Sabadell han signat un conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. L’alcaldessa, Amparo Marco, i el director regional de Banc Sabadell, Cristóbal Peña, han rubricat l’acord després d’una reunió en el consistori en la qual ha estat present també la regidora d’Ocupació, Patrícia Puerta. L’objecte del conveni és possibilitar als emprenedors l’accés al finançament dels seus projectes i activitats empresarials.

El consistori es compromet a detectar les necessitats de finançament, dirigides a promoure l’autoocupació, i a l’establiment, consolidació o ampliació de petites empreses i negocis autònoms. “Amb convenis com el signat hui, des de l’Ajuntament facilitem als emprenedors l’accés al finançament dels seus projectes i activitats empresarials, en unes condicions preferents”, ha explicat Marco. “Iniciatives com aquesta contribueixen a la promoció de l’esperit emprenedor dels i les castellonenques i al desenvolupament del teixit productiu de la ciutat, apostant pel talent i la creativitat”, ha assegurat la primera edila.

El compromís de l’Ajuntament és analitzar la viabilitat del projecte i emetre el corresponent informe i, si aquest resulta favorable, es podrà acudir al Banc Sabadell per a contractar alguns dels productes financers previstos en el conveni. Aquests són el préstec d’inici per a emprenedors, al qual es pot accedir només per derivació de l’Ajuntament. També el programa Bstartup, que és la iniciativa per a fer costat a joves empreses innovadores i tecnològiques a desenvolupar els seus projectes amb les màximes garanties d’èxit. A més, i a petició del consistori, s’oferirà també formació a través de sessions específiques sobre temàtiques de finançament en general i especialment sobre gestió de pagaments en entorns virtuals, impartides pel Sabadell.

La signatura d’aquest conveni se suma a altres acords entre el govern municipal i entitats com Labora o la primera línia de microcrèdits signada amb Microbank, donant pas a sinergies que sumen esforços en la  mateixa línia. A més, la participació per part del consistori en xarxes nacionals i transnacionals –Xarxa Reptes i el Fòrum Ciutats per l’Ocupació– han permés intercanviar experiències, bones pràctiques i projectes entre agents. Tot això són polítiques actives d’ocupació, canalitzades a través del Pla Estratègic d’Ocupació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací