Castelló es prepara per a l’inici del proper curs educatiu i intensifica la neteja als centres docents

552

L’Ajuntament també proveirà les escoles de gel hidroalcohòlic per tal de garantir una correcta higiene de les mans

Actualitat Diària

Els regidors de Neteja, Ignasi Garcia, i d’Educació, Francesc Mezquita, acompanyats pel responsable de l’àrea de manteniment de centres educatius, s’han reunit aquest matí amb el personal directiu per informar sobre l’adaptació de les tasques de desinfecció i neteja per a l’inici del curs lectiu 2020-21 a la ciutat de Castelló. Els edils han posat en coneixement dels i les responsables dels centres els protocols a seguir i han obert un canal de comunicació per tal que els equips directius puguen adreçar-se al consistori si detecten deficiències o tenen necessitats excepcionals.

Així les coses, i per tal de garantir la seguretat de tot l’alumnat, el consistori incrementará en 45.000 euros mensuals els fons que dedica a aquests treballs, el que suposa un 20% més cada mes que en l’anterior curs i un increment del personal dedicat a fer-los. La programació passa per incidir en les àrees de més pas o major contacte, com els banys o els poms de les portes, els qual es desinfectaran fins a tres vegades al dia.

«Aquestes tasques seran fonamentals per a tornar a tindre educació presencial als centres de Castelló i per a assegurar les mesures de protecció personal i col·lectiva», ha explicat el regidor de Neteja. Garcia ha destacat «l’esforç econòmic i d’organització del personal» que fa el consistori per a «que aquests serveis especials arriben a tots els centres» la neteja dels quals és competència municipal.

Per a Mezquita, aquest esforç pel que fa a neteges i desinfeccions és una mostra més de «la nostra voluntat de col·laborar amb la comunitat educativa per a començar el curs el pròxim 7 de setembre amb totes les garanties sanitàries». «L’objectiu és que tota la feina feta fins ara i tot l’esforç dels mesos en què no ha hagut activitat presencial donen com a resultat que el curs 2020-2021 puga desenvolupar-se amb normalitat», segons l’edil d’Educació. .

En aquest sentit, els centres a què s’estendrà aquest pla d’acció són els col·legis públics d’infantil i primària, el CEE Castell Vell i les escoles d’adults de la ciutat. Les franges horàries en què intervindrà el personal de neteja i que es troben dins de l’horari lectiu seran consensuades amb la direcció de cada centre.

L’Ajuntament de Castelló també proveirà les escoles de gel hidroalcohòlic per tal de garantir una correcta higiene de les mans quan no siga possibles rentar-les amb aigua i sabó i per a complir amb la normativa que estableix que totes les persones que entre al centre se l’apliquen.

Cal recordar que la regidoria d’Educació ja va instal·lar mampares a les recepcions on treballen zeladors i zeladores que depenen de l’Ajuntament de Castelló. El departament que dirigeix Mezquita ha actuat en més de 30 centres d’infantil i de primària i escoles d’adults per a instal·lar aquests elements de protecció. El consistori també té en procés de licitació el contracte de neteja d’escoles i instal·lacions municipals, amb un pressupost base que supera els 12,5 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací