Castelló instal·la un punt de presa de PCR per a escolars i pacients pediàtrics amb cita prèvia

853

El nou espai està al costat del centre de salut Fernando el Catòlic per als casos indicats per personal sanitari i Salut Pública

Actualitat Diària

La ciutat de Castelló compta des de hui amb un punt de preses de mostres per a PCR dirigit exclusivament a pacients pediàtrics i en edat escolar no universitària. Aquest nou espai es troba situat al costat del centre de salut Fernando el Catòlic i requereix cita prèvia per a l’atenció sota indicació del personal sanitari o del centre de Salut Pública.

Aquest nou punt de presa de mostres té un accés diferenciat pel carrer Carcaixent i està dotat amb els recursos materials i humans necessaris. L’organització assistencial d’aquest espai cobreix dos tipus de pacients, d’una banda la població pediàtrica amb indicació de PCR per part del personal sanitari del seu centre de salut i, d’altra banda, l’alumnat d’etapes escolars no universitàries amb indicació de PCR gestionada pel centre de Salut Pública de Castelló.

D’aquesta manera, el Departament de Salut de Castelló, facilita la realització d’aquesta tècnica a la població pediàtrica ja que aquest col·lectiu de pacients requereixen d’una atenció especial d’acord amb la seua edat. Per això, es permet la presència d’un adult acompanyant, la qual cosa tranquil·litza a les famílies.

Aquest nou punt, conegut com a ‘Xiquet-Covid’, és una alternativa a l’espai de PCR situat en el centre de salut Gran Via, en el qual la presa de mostres es realitza a través dels vehicles particulars, la qual cosa en alguns casos dificultava la realització de la tècnica en la població pediàtrica.

Tots els centres de salut de la ciutat de Castelló i Grau podran derivar les proves de *PCR d’aquesta mena de pacients a aquest nou punt assistencial.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací