L’Ajuntament de Castelló ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvencions a vint-i-nou associacions de gent gran

748

L’alcaldessa Amparo Marco ha destacat el treball dels centres que fomenten la participació social i l’ocupació productiva    

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvencions a vint-i-nou associacions de gent gran de la ciutat per a l’any 2019. Els 32.670 euros que aporta el consistori s’empren per al foment de les activitats d’oci i de temps lliure que aquestes associacions duen a terme. L’alcaldessa Amparo Marco ha explicat que les vint-i-nou associacions “promouen l’ocupació productiva i la participació social, per la qual cosa done les gràcies a aquest tipus de centres per la labor que realitzen”. A més, també ha assenyalat que “amb aquestes polítiques d’envelliment actiu, continuarem millorant la qualitat de vida de les persones majors”, ha afegit la primera edil.
Per part seua, la regidora de Gent gran, Mary Ribera Soriano, ha reiterat que Castelló forma part del projecte de Ciutats Amigables amb la Gent gran, per la qual cosa “continuem treballant per a consolidar una ciutat més accessible, inclusiva i intergeneracional”. Segons Ribera, l’objectiu de l’equip de govern és crear “un entorn urbà integrador que facilite l’accés de les persones majors als serveis i la seua participació en tots els aspectes de la vida comunitària”.

Les organitzacions que es beneficien d’aquestes subvencions són Mayores Vedruna, Asociación de Viudas, Azahar, Cardona Vives, Carretera Alcora/San José Obrero, Castalia, Club de Golf la Amistad, Columbretes, Consejo Local Federal, Cremor, Cuadra Saboner, Asociación Enfermería San Juan de Dios, Grupo de Mayores de Telefónica, Independientes del Ayuntamiento, Jubilemus, La Panderlola, Los Ángeles-La Unión, Parque Lidón, Nuestra Señora del Perpetuo Socorro, Real Hermandad de Veteranos de las Fuerzas Armadas, Roquetas, San Agustín-San Marcos, San José Obrero El Pozo, San Juan Bautista, San Miguel, Segon Molí, Sequiol, Virgen del Carmen i Virgen del Pilar.

D’altra banda, un dels projectes en la línia de l’envelliment actiu i saludable és la rehabilitació del Centre de Cultura Antonio Maura, el qual compta amb un pressupost de 3,6 milions d’euros finançats pels fons europeus EDUSI. A més, en l’actualitat també està a punt de finalitzar la segona fase del centre d’Alzheimer la Pineda. Amb un pressupost total de 1,3 milions d’euros, l’alcaldessa ha explicat que “es tracta d’un projecte d’àmbit social que millorarà les condicions de les persones dependents i les seues famílies, les quals necessiten una atenció de qualitat i uns bons serveis”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací