L’Ajuntament de Castelló engega una campanya pel foment de l’ús del valencià amb llibretes ‘i avant’

830

El seu propòsit és aconseguir la correcta escriptura de l’expressió i que el població conega els dos significats que té

Actualitat Diària

El regidor de Plurilingüisme i Foment del Valencià de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha presentat aquest dilluns la campanya de promoció de la llengua en què ha mostrat les llibretes corporatives amb el lema ‘I avant’ que es repartiran durant la duració de la campanya.

El seu propòsit és aconseguir la correcta escriptura de l’expressió i que el població conega els dos significats que té, ja que “ací, a Castelló, és una de les frases més usades per tots els parlant i normalment no se sol escriure bé” ha explicat el regidor. Mezquita a assenyalat que, a més, “continuem centrant-nos així a usar vocabulari valencià en les nostres campanyes”.

Les 1.500 llibretes editades pel consistori són d’anelles, de mida A5, fetes de cartó i paper reciclats, ja que “la creació d’un producte sostenible era un dels objectius d’aquest projecte”. Els exemplars es podran recollir en el despatx de Normalització Lingüística, que es troba en la tercera planta de l’edifici Menador, en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

A més d’aquesta iniciativa, la Regidoria de Normalització Lingüística també ajuda a recuperar el patrimoni lingüístic valencià de Castelló amb la Col·lecció N-32, edita el quadernet en valencià ‘Club Millaret’ dirigit a escolars de Primària dels col·legis de Castelló, promou el servei gratuït del Voluntariat pel Valencià i fomenta l’aprenentatge de la llengua mitjançant de cursos de valencià impartits per Escola Valenciana i col·labora amb la campanya per a comerços ‘Ací t’entenem’.

El departament dirigit per Mezquita organitza el concurs de vídeo promocional de l’ús del valencià per a estudiants dels graus de comunicació amb una dotació de 3.500 euros. El termini de presentació dels vídeos i la documentació requerida estarà vigent fins el dia 18 de novembre de 2019.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací