Castelló demana al sector de l’hostaleria seguir col·laborant per a doblegar la corba

607

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló demana la col·laboració de la ciutadania per a continuar complint amb les mesures vigents dirigides a protegir la salut, frenar la propagació del coronavirus i reduir la pressió assistencial, insistint que són unes restriccions dures però necessàries per a doblegar la corba de la pandèmia a la ciutat. Així li ho han traslladat hui en dues reunions, els regidors d’Activitats i Turisme, Jorge Ribes i Pilar Escuder, respectivament, als representants de l’Associació d’hostalers, restauradors i professionals de l’oci nocturn, Ashocas; i de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme, Ashotur.

“Som conscients dels efectes que estan tenint les mesures sanitàries davant la covid-19, en general i específicament en el sector de l’hostaleria, que està encadenant molts mesos complicats, però en plena tercera ona de la pandèmia cal continuar col·laborant i complint les restriccions, perquè la màxima prioritat ara és contindre el virus”, ha explicat l’edil d’Activitats. Les dades demostren que les restriccions estan funcionant perquè serveixen per a reduir el risc de contagi, i així ho evidencia el descens dels nivells d’incidència en els últims dies.

“Com a administració pública som sensibles amb el sector i així ho hem demostrat durant l’últim any i hem fet esforços per a ajudar a pal·liar els efectes negatius de la crisi sanitària, amb una línia d’ajudes específiques i amb altres accions com l’ampliació de les terrasses i l’exempció de taxes d’ocupació de via pública”, els ha detallat el mateix regidor. En concret, en el 2020, comerços i locals han estalviat 513.000 euros per l’anul·lació de la taxa de fems a activitats no essencials durant l’estat d’alarma i altres 300.000 euros per la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública per instal·lació de taules i cadires (terrasses). A més, en aquest 2021, l’ampliació de la suspensió de taxes de taules i cadires, llicències d’obertura i mercats extraordinaris durant el primer semestre de 2021 suposarà un estalvi de 415.000 euros.

En la trobada, els responsables municipals també han traslladat als empresaris d’hostaleria que aquest 2021 l’Ajuntament obrirà una nova línia d’ajudes similar a la del 2020 (que en aqueix cas va ascendir a 1,4 milions d’euros) i els han informat sobre el Pla Resistir, pel qual l’administració municipal distribuirà 5,5 milions d’euros en ajudes a autònoms i pimes, que estan resultant ser dels sectors més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací