Castelló continua submergit en la lluita contra els mosquits

616

La campanya llençada per  la Regidoria de Sanitat  ha finalitzat després de completar 144 actuacions

Actualitat Diària

La campanya extraordinària de lluita contra els mosquits, empresa per la Regidoria de Sanitat de Castelló, ha finalitzat després de completar 144 actuacions, amb tractaments respectuosos amb el medi ambient, per a evitar el desenvolupament de les larves i per a reduir la població adulta. El consistori ha cobert al voltant de 20,1 hectàrees de terreny de la zona costanera, la més afectada per la plaga.

L’edil responsable de l’àrea, Ignasi Garcia, ha manifestat que valoren molt positivament aquesta intervenció amb la qual “esperem mitigar les molèsties que pateixen els veïns i les veïnes de la Marjaleria, especialment”.

“Hem de ser conscients que tota la zona costanera de Castelló compta amb un entramat de séquies que afavoreix la proliferació dels mosquits”, assegura Garcia i prossegueix: “per la qual cosa incidim especialment ací en totes les campanyes que promovem des de l’Ajuntament de Castelló“.

Així mateix, Garcia ha incidit en que a més, totes i tots “tenim l’obligació de prendre mesures preventives que no afavorisquen el desenvolupament de plagues, com evitar deixar recipients o recintes amb aigua estancada en l’exterior dels habitatges i mantindre nets els terrenys”.

Així, com recull l’informe de balanç de la campanya, al llarg de 10 jornades el consistori ha aplicat tractaments adultizides mitjançant un sistema de termonebulització que s’ha utilitzat entre les 6.00 i les 8.00 hores, quan les condicions ambientals i meteorològiques multipliquen l’efectivitat d’aquest mètode.

Durant la resta de la jornada, els tècnics ha mantingut els tractaments larvicides, per als quals s’han polvoritzat aigües entollades i els focus detectats. En aquest cas, l’insecticida biològic utilitzat actua exclusivament bloquejant el desenvolupament de les larves i no afecta a l’entorn.

Aquestes actuacions complementen les que ja realitza l’administració municipal durant la resta de la temporada. El consistori té en procés de licitació el servei de tractaments antimosquits, la dotació pressupostària del quals s’ha ampliat fins als 200.000 euros per a poder allargar les campanyes preventives durant set mesos a l’any.

Cal recordar que les regidories de Sanitat de Castelló i de Benicàssim han coordinat aquest estiu les actuacions quant a les mesures antimosquits. Els serveis contractats per tots dos municipis apliquen tractaments en paral·lel en la zona de la marjal per a incrementar l’efectivitat de les actuacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací