Castelló enregistra prop de 2.400 telefonades relatives al Pla Especial per la Covid-19

665

El consistori tramita també 922 expedients electrònics des de l’inici de l’estat d’alarma

Actualitat Diària

El servei del 010 de l’Ajuntament de Castelló ha realitzat 2.378 atencions no presencials emmarcades en el Pla Especial d’Atenció a la Ciutadania Covid-19, activat el passat 18 de març. El 97% d’aquests contactes han estat telefònics, encara que també han atés el 3% de les consultes arribades per correu electrònic.

«Es constata que aquest és un servei essencial i que la ciutadania prefereix l’atenció telefònica i personal a qualsevol altra», ha assegurat l’edil d’Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia, qui ha reconegut «el gran treball de les i els professionals que presten aquest servei i d’aquells que es mantenen al capdavant d’altre àrees municipals per garantir ‘atenció social, tan necessària en aquest temps, a tota la ciutat de Castelló».

D’altra banda, cal destacar l’impuls donat per aquest Pla Espacial a la seu electrònica, on s’han generat 922 nou registres d’entrada en només dues setmanes En aquest sentit, el consistori ha registrat 115 noves altes de ciutadanes i ciutadans que transfereixen les seues dades per a rebre únicament notificacions electròniques i ja treballa en «ampliar el tràmits que es poden realitzar telemàticament per facilitar l’accés a més procediments i evitar així els atencions presencials», com ha avançat Garcia.

Cal assenyalar que de les vora 2.400 atencions realitzades, el 31,4% (747) corresponen a consultes i tràmits relacionats amb els serveis socials, mentre que l’11,3 % (268) han estat per a connectar amb diferents departaments municipals. Destaca també l’increment de les sol·licituds relacionades amb l’empadronament, que ha arribat a les 194 i que representen un 8,15% del total.

Actualment, el personal d’aquest servei treballa organitzat en torns de matí i vesprada per cobrir la totalitat de l’horari d’atenció, ampliat arran de la declaració de l’estat d’alarma. El servei del 010 roman operatiu de 8.00 a 22.00 hores de dilluns a divendres i atén tant telefònicament, com per correu electrònic (info@castello.es), com per l’aplicació de missatgeria Whatsapp (609 223 416). La ciutadania també pot contactar amb el servei mitjançant l’App Castelló, disponible de manera gratuïta per a sistemes IOS i Android.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací