Castelló llança tres línies d’ajudes per 140.000 € per a projectes d’innovació social i ocupació

668

Estan destinades a millorar les condicions de vida a aquells col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat social

Actualitat Diària

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui la convocatòria i les bases reguladores per a la concessió de tres noves línies de subvencions per un valor total de 140.000 euros, per a projectes d’innovació social, d’ocupació i de suport a la creació i consolidació d’empreses. Unes ajudes de l’Agència de Desenvolupament Local, impulsades des de la regidoria d’Ocupació amb la regidora Patricia Puerta al capdavant. “Es tracta de tres línies d’ajudes dirigides a continuar fomentant la creació d’ocupació a la ciutat i en aquest sentit, cal recordar que l’any passat, les polítiques dutes a terme des de la regidoria d’Ocupació, van aconseguir generar 901 llocs i disparar la contractació indirecta un 220%”, ha explicat Puerta.

Per als projectes d’innovació social, la subvenció és de 75.000 euros, amb una ajuda màxima de 15.000 euros per iniciativa. Aquesta convocatòria va dirigida al finançament de projectes enfocats al desenvolupament, implementació i/o validació de metodologies o tecnologies innovadores orientades a la resolució de problemes socials i que plantegen actuacions encaminades a millorar les condicions de vida de la ciutadania de Castelló, especialment, la d’aquells col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat social.

Altres 45.000 euros són per a projectes d’ocupació, dirigits al finançament d’accions emmarcades en la millora de l’ocupabilitat i reforç de les habilitats bàsiques per a l’ocupació en la ciutadania, que siguen executats per part d’entitats privades del tercer sector d’acció social, com ara associacions, fundacions, així com les federacions o associacions que les integren, per ser el vector diferencial d’acció social del qual són estendard i especialment dels col·lectius que es troben en situació de desavantatge o vulnerabilitat social. L’ajuda màxima per projecte és de 9.000 euros.

A més, per al suport en la creació i consolidació d’empreses, es destinen altres 20.000 euros. Aquesta línia va dirigida a subvencionar les despeses de posada en marxa de les empreses, considerant qualsevol despesa d’inici d’activitat o d’implantació, d’assessoria, de material no inventariable per al correcte funcionament de l’empresa, de formació, de promoció i difusió de l’activitat empresarial, així com un percentatge màxim del 10% de cadascun de les despeses de llum, aigua, telefonia i assegurança del local i un percentatge màxim del 20% de les despeses de lloguer del centre de treball, la contractació de persones treballadores per un mínim de sis mesos o les altes en règim de persones treballadores autònomes per un mínim de sis mesos (en tots dos casos registrades en els centres Labora SERVEF com a desocupades), els centres de treball de les quals estiguen radicats a la ciutat de Castelló. L’ajuda màxima per projecte serà de fins a 2.900 euros.

En els tres casos, el procediment de concessió serà el de concurrència competitiva i el període subvencionable serà el comprés entre l’1 d’abril del 2020 i el 28 de febrer de 2021, tots dos inclusivament. Les actuacions han d’estar encaminades a millorar les condicions de vida a aquells col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat social i a fi de garantir als projectes seleccionats el desenvolupament dels seus objectius i la posada en marxa i funcionament de les seues idees de negoci, per la qual cosa el pagament de la totalitat de la subvenció es farà a compte una vegada s’haja concedit la mateixa.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací