Castelló respon 400 sol·licituts durant el Pla Especial d’Atenció a la Ciutadania COVID19 mitjançan el telèfon 010

955

El 80% dels registres han estat telemàtics, mentre que el 20% presencial correspon a gestions realitzades pels Serveis Socials

Actualitat Diària

El servei d‘atenció telèfonica de l’Ajuntament de Castelló, que opera mitjançant el telèfon 010, ha donat resposta a 396 sol·licituts des de la posada en marxa del Pla Especial d’Atenció a la Ciutadania COVID19 i que inclou, entre altres mesures, l’ampliació de l’horari de funcionament. Com expliquen des del servei, el 80% de les presentacions s’ha fet de manera telemàtica, mentre que només el 20% ha estat presencial en tractar-se de tramitacions vinculades a Serveis Socials que no poden fer-se amb un altre procediment.

«El més important és el fet que la ciutadania tinga un telèfon on sap que si contacta li respondran i faran el possible per ajudar-la», ha assegurat l’edil responsable d’Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia. El regidor ha destacat la importància de mantenir el diàleg amb els veïns i les veïnes de Castelló i de que «administracions de proximitat com són els ajuntaments reforcen els serveis d’atenció per evitar la difusió d’informacions falses i enfortir així la confiança en la institució».

Així, des del passat 18 de març, l’horari d’atenció al públic és de 8.00 a 20.00 hores. Les peticions més habituals en aquests primers dies han estat els canvis de dades a efecte de notificacions (49), sol·licituts de certificats d’empadronament (41), sol·licituts d’intervencio de la Policía Local (38) i serveis assistencials (18). Cal destacar que hi ha un gran apartat d’instàncies genèriques i consultes sense determinar que arriba a les 96 tramitacions. Per dies, el nombre més elevat de consultes es va registrar dimecres 18 de març, amb 113 contactes i derivacions als diferents departaments municipals.

Cal recordar que el consistori ha reforçat la difusió d’informació mitjançant el canal de Whatsapp i xat de l’App municipals, unes eines que permeten establir un diàleg directe amb la ciutadania sense temps de espera i sense atenció presencial. Per donar-se d’alta al Whatsapp de la ciutat cal registrar-se al web www.castello.es i afegir als contactes el número 609 223 416. Així mateix, l’App Castelló està disponible de manera gratuita per a sistemes IOS i Android.

En aquest sentit, el departament que dirigeix Garcia ha mantingut els torns del personal d’atenció per tal d’evitar el màxim els contactes en un mateix espai. A més, totes i tots el professionals que hi treballen segueixen els protocols sanitaris establerts per la Conselleria i les instal·lacions municipals es desinfecten periòdicament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací