Castelló rep en una setmana 120 consultes sobre la moratòria d’hipoteques i les ajudes al lloguer

599

La Regidoria d’Habitatge reforça el seu servei d’atenció i assessora sobre les mesures aprovades pel Govern a través del 010

Actualitat Diària

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha rebut en una setmana 120 consultes sobre les ajudes del Govern aprovades en matèria d’habitatge davant l’emergència del coronavirus. L’Oficina Municipal d’Habitatge ha ampliat els seus serveis d’assessorament pel Decret d’Alarma i realitza una labor d’assessorament sobre les mesures de l’Executiu central referents a la moratòria en el pagament d’hipoteques i a la línia de protecció del lloguer.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, destaca “que les Administracions públiques han de coordinar esforços per a donar cobertura social a les persones afectades per la situació econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19“, i subratlla que el departament d’Habitatge ha posat a disposició els seus serveis d’assessorament perquè la ciutadania puga informar-se de les ajudes del Govern.

Garrido ressalta que l’Oficina Municipal d’Habitatge manté, al mateix temps, la seua gestió ordinària quant al servei de mediació conveniat amb el Col·legi d’Advocats per a assessorar les llars respecte a problemes en el pagament d’hipoteques o del lloguer.

Cal recordar , davant el tancament del servei presencial per les mesures de confinament, els ciutadans que desitgen contactar amb la Regidoria d’Habitatge poden fer-ho a través del 010. En el número telefònic deixaran les seues dades i des de la Regidoria o el servei de mediació del Col.legi d’Advocats es posaran en contacte i informarà de les condicions, tràmits i documentació que necessiten.

La moratòria en el pagament d’hipoteques cobrirà a les persones desocupades o autònoms han cessat la seua activitat en l’Estat d’Alarma o que han registrat una reducció notable dels seus ingressos. En el lloguer, el decret del Govern recull la suspensió dels desnonaments sense alternativa habitacional durant 6 mesos, ajudes extraordinàries i microcrèdits sense interessos a 6 anys per a pagar el lloguer. A més, els grans tenidors hauran de fer als seus inquilins una quitació d’un 50% o una reestructuració del deute en 3 anys, l’Estat assumirà el deute dels inquilins que no isquen de la vulnerabilitat, i hi haurà una pròrroga de 6 mesos dels contractes a punt de vèncer per a evitar pujada. Poden optar aturats, treballadors afectats per un ERTE o que han reduït la seua jornada laboral, o autònoms o empresaris que han cessat la seua activitat o han patit pèrdua de

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací