El Castell de Miravet a Cabanes (Castelló) tindrà una nova senda per a ser visitat

La recuperació total de l'accés es realitza mitjançant el treball de les brigades del parc natural del Desert de les Palmes

1657

ActualitatDiària

Avui han començat les primeres actuacions per recuperar l’antic assegador del Castell de Miravet per facilitar tant els treballs de  documentació, restauració i actuacions per recuperar el castell, així com les visites.

Actualment l’accés és o bé per la senda des de la Font del Perelló de llarga durada, o per una senda oberta espontàniament pels visitants en terrenys particulars, havent-se perduts els accessos tradicionals i antics al conjunt.

Des de l’ajuntament de Cabanes es va analitzar la necessitat de trobar un nou accés més fàcil per a tots els visitant i es va tantejar la possibilitat de recuperar un antic assegador marcat en els mapes cadastrals, just entre la Font de Miravet i l’actua senda de pujada; amb el vist i plau i col·laboració activa de la Direcció del Parc Natural de Desert de les Palmes, avui s’han fet els primers treballs de desbrossament per poder  topografiar l’antic assegador, en terreny públic per tant.

Quatre brigades forestals del Desert de les Palmes, i quatre treballadors contractats  per l’ajuntament gràcies al programa EPAMER del Servef  destinat a aturats de llarga duració, han desbrossat avui bona part de l’extensió de l’antic assegador, des de la carretera de Cabanes-Orpesa fins als peus del poblat de Miravet.

Aquest actuació ajudarà a integrar els accessos al conjunt amb la protecció de l’entorn, poden ser útil per les actuacions d’emergència, i facilitarà l’accés per als treballs que s’espera poder començar en breu.

Des de l’ajuntament de Cabanes s’ha agraït la predisposició i implicació de la Direcció del Desert de les Palmes en recuperar aquest antic camí. La recuperació total d’aquest accés necessitarà de més jornades de treball de les brigades del Parc, però amb la primera incursió s’ha confirmat la viabilitat de l’aposta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací