Carlos Mazón serà investit president de la Comunitat amb el suport de VOX

312

Aquest dimarts al matí s’han reunit totes dues formacions i han concretat aquest acord

Actualitat Diària

Hi ha hagut acord entre el PP de la Comunitat Valenciana i Vox. Així, Carlos Mazón serà investit nou president de la Comunitat Valenciana. Això, sí, ha transcendit que el que fora cap de llista del grup, Carlos Flores, no estarà en el Consell.

La reunió entre PP i Vox ha tingut lloc aquest dimarts al matí després que el PP nacional assegurara que pactar amb un condemnat per violència masclista (Flores) és una “línia roja”.

Un acord amb VOX era la la última possibilitat que tenia el PP per a no governar en minoria, ja que PSPV i Compromís van rebutjar en bloc la possibilitat d’abstindre’s per a possibilitar un govern del PP.

Per part seua, Carlos Flores ha anunciat que serà el candidat del seu partit per València a les eleccions generals del 23 de juliol.

Nota de premsa del PP

Després de la reunió mantinguda en les Corts Valencianes, el PPCV i VOX han arribat a un acord que garantisca un govern de coalició per al canvi en la Comunitat Valenciana presidit per Carlos Mazón.

L’acord de govern es basa en cinc eixos estratègics:

1) Llibertat, perquè tots puguem triar.

2) Desenvolupament econòmic, per a reduir despesa innecessària i impulsar l’economia.

3) Sanitat i serveis socials, per a reforçar la sanitat pública i els serveis socials.

4) Senyals d’identitat, per a defensar i recuperar els nostres senyals d’identitat.

5) Suport a les famílies, per a fomentar la natalitat, seguretat i promoció de les famílies

Aquest principi d’acord inclou també la Presidència de les Corts per a VOX i per al Partit Popular la Vicepresidència Primera i Secretaria Primera.

A més, s’ha acordat també la creació d’un equip de treball format per tots dos partits on es desenvoluparan els punts de l’acord de govern

Crítiques des del PSOE de la Comunitat

El PSPV-PSOE ha assenyalat hui després de l’acord aconseguit entre PP i Vox que “hem assistit a un teatrillo l’última funció del qual és la pitjor notícia per als valencians i valencianes, un govern de reculada que fa olor de naftalina”. Així s’ha manifestat el dirigent socialista Miguel Soler qui ha acusat el Partit Popular de “rendir homenatge a l’extrema dreta i obrir-li les institucions”: “Han condemnat als valencians a quatre anys de reculada”.

En aquest sentit, Soler ha assenyalat que “les línies roges del PP duren 24 hores” i ha acusat el Partit Popular de “rendir homenatge a l’extrema dreta i obrir-li les institucions de la Comunitat Valenciana”. A més, ha insistit que aquest acord “suposarà una volta al pitjor passat i a la pitjor manera de fer política” i subratllat que “Carlos Mazón serà recordat per ser la persona que va obrir la porta de les institucions valencianes a l’extrema dreta”: “No sabem a qui pretenen enganyar els dirigents del Partit Popular quan tota la ronda de contactes ja es va fer abans de les eleccions”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací