Canvia el teu cotxe per un Nissan nou o de segona mà amb el servei en línia Shop@home

663

Actualitat Diària

El portaveu d’Habitatge del Grup Popular en Les Corts, Alfredo Castelló, ha denunciat avui que el Govern del Botànic “deixa a 16.000 famílies fora de les ajudes al lloguer pel Covid”.

Castelló s’ha pronunciat així en Les Corts sobre les ajudes al lloguer anunciades a l’abril per la Conselleria d’Habitatge, destinades a les famílies que estiguessin passant uns mals moments econòmics i/o socials per causa del Covid, per a ajudar a pagar sis mesos dels seus lloguers. “Per a poder treure aquestes ajudes es va modificar el Pla d’Habitatge 2018-2021, però no s’ha injectat ni un euro més dels que ja estaven prevists per a la Comunitat Valenciana. Al contrari, s’han modificat partides i d’aquí l’Estat aportarà 7,5 milions d’euros, mentre que la Generalitat destinarà zero euros”, ha explicat.

El portaveu d’Habitatge popular ha alertat que l’any passat el conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, va deixar fora de les ajudes al lloguer a 10.500 famílies de la Comunitat. “I ara de nou bat el rècord i en 220 folis deixa fora a 16.000 famílies valencianes de les ajudes del Covid. Dóna ajudes a 2.400 famílies i deixa fora a 16.000 famílies. És a dir, per cada ajuda que dóna hi ha vuit famílies a les quals se’ls denega. Aquest és el Consell que parla d’escut social, de no deixar a ningú enrere i de moment ja ha deixat a 16.000 famílies enrere”.

Castelló ha recordat que en l’últim ple de les Corts el conseller Dalmau va afirmar que el 100% de les ajudes del Covid que complien els requisits havien estat concedides. “Només faltava que complint els requisits no s’haguessin concedit aquestes ajudes”, ha postil·lat, al mateix temps que ha assenyalat que des del PPCV el passat 6 d’agost ja es va advertir que les ajudes “arribaven tard i malament” i que els beneficiaris només començarien a cobrar-les com aviat a cap d’any. “Ara estem a cap d’any i tal com ens temíem no han començat a cobrar-les”, ha afegit.

Laberint burocràtic

El diputat popular ha recordat que ja en aquest moment es va criticar també que se sotmetia als interessats en les ajudes a un “laberint burocràtic”. “I advertim que milers de famílies quedarien fora, perquè s’exigia, a diferència d’altres ajudes socials, estar al corrent de tots els impostos i tributs i d’altra banda sis mesos previs d’empadronament en el domicili en el qual estava llogat, encara que és notori que moltes famílies no s’empadronen en el domicili que tenen llogat”.

Finalment, Castelló ha indicat que dels 7,5 milions d’euros previstos del Ministeri sol es gastaran 4,3 milions d’euros. “Quedaran sense gastar 3,2 milions d’euros. Estan escatimant en el que hauria de ser un escut social i ajudar a les persones que pitjor l’estan passant durant aquesta crisi. Novament veiem que el Botànic és pur màrqueting, anuncis, publicitat i autobombo”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací