Cajamar reuneix vint empresaris per a tractar els reptes de la indústria alimentària castellonenca

898
????????????????????????????????????

Actualitat Diària

La banca cooperativa Cajamar ha analitzat en un desdejuni de treball els principals reptes de la indústria alimentària castellonenca. L’entitat ha reunit una vintena d’empresaris i directius del sector, els qui han compartit inquietuds i estratègies per a afrontar el futur amb garanties. La jornada ha estat inaugurada pel director de Negoci de Cajamar a Castelló i València, Federico Zambruno, i el secretari general de Fedacova, Sergio Barona.

El desdejuni de treball s’ha iniciat amb una ponència del director del Servei d’Estudis de Cajamar, David Uclés, en la qual ha fet un repàs a algunes de les principals característiques de la indústria alimentària local, com la grandària de les explotacions, que són cinc vegades menors que en el conjunt nacional. Uclés també ha assenyalat que l’agricultura castellonenca, intensiva en matèria d’ocupació, continua depenent de la seva marcada especialització en cítrics, sobretot en mandarines.

En els últims anys s’ha recuperat el nombre d’empreses del sector que hi havia abans de la crisi, i si bé aquestes són de menor grandària, així i tot, són més grans que la mitjana espanyola. Així mateix, conforme a les dades presentades pel Servei d’Estudis de Cajamar, les exportacions alimentàries continuen creixent també per sobre de la mitjana nacional.

Entre els reptes que ha d’abordar la indústria alimentària castellonenca destaca el problema de la dimensió. “Hi ha fórmules de gestió comunitària que poden ajudar a solucionar aquesta problemàtica”, ha apuntat David Uclés, qui ha recordat que “la falta de dimensió també afecta a la competitivitat del sector”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací