Cajamar inverteix en empreses joves i innovadores amb models de negoci lligats als ODS

554

Actualitat Diària

La banca cooperativa Cajamar participa com a inversor en el Fons Borsa Social Impacte, gestionat per Afi i l’estratègia d’inversió del qual se centra en fer costat a empreses joves i innovadores de sectors com l’agricultura sostenible, la tecnologia aplicada a la salut i la moda sostenible. Aquestes empreses han de ser capaces d’oferir rendibilitat econòmica per als seus inversors i que les seves activitats tinguin un impacte positiu en la societat i el medi ambient que sigui mesurable en el temps.

Les empreses en les quals inverteix el Fons Borsa Social Impacte compleixen amb algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, més concretament estan lligades a la salut i el benestar, l’educació inclusiva i de qualitat, la producció i el consum responsable, l’acció pel clima i la integració i el desenvolupament social.

Per a la directora de Finances Sostenibles i Economia Social de BCC-Grup Cooperatiu Cajamar, María López: “amb la participació en aquest fons posem una vegada més de manifest el nostre compromís amb la sostenibilitat. El nostre Grup Cajamar porta molts anys dirigint el seu model de negoci a la consecució d’objectius avui alineats entorn dels ODS, creant solucions financeres orientades al desenvolupament econòmic i al progrés social en els nostres territoris d’origen, i sempre tenint present el principi de la sostenibilitat”.

En aquest fons, autoritzat per la CNMV a l’octubre de 2019 com a Fons d’Emprenedoria Social Europeu (FESE) i que ja ha tancat les seves primeres inversions per import de 10 milions d’euros, han invertit diverses entitats financeres, entre elles Grup Cooperatiu Cajamar, al costat de mutualitats, asseguradores, family offices, fundacions i diversos inversors privats. Al mateix temps que continuarà captant inversors institucionals per a aconseguir el seu objectiu de 25 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací