CaixaBank destina 44,8 milions d’euros a projectes socials locals durant l’any 2020

472

Actualitat Diària

CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”, ha destinat 44,8 milions d’euros a projectes socials locals durant l’any 2020, la qual cosa ha permès desenvolupar més de 8.500 iniciatives amb prop de 7.000 entitats socials de tota Espanya localitzades i canalitzades a través de la xarxa d’oficines de CaixaBank.

L’entitat financera presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar compta amb la major xarxa comercial del sector a Espanya i la major capil·laritat territorial, ja que és present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000 persones. En 229 municipis, és l’única entitat financera present. Aquesta àmplia distribució permet detectar necessitats socials d’àmbit local, així com conèixer els projectes d’organitzacions i entitats que poden pal·liar aquestes situacions i aconseguir suport econòmic per a ells del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”.

2020: un any marcat per les ajudes per a pal·liar els efectes de la Covid-19

En 2020, el 89% de les oficines de CaixaBank repartides en tota Espanya han canalitzat aportacions a projectes en benefici de la societat i les comunitats locals. Mitjançant aquesta col·laboració, prop de 7.000 entitats socials s’han beneficiat l’any passat de les ajudes.

Cal destacar que la majoria de les aportacions ha anat destinada a pal·liar els efectes socioeconòmics provocats per la COVID-19. De forma més concreta, la inversió s’ha dirigit a accions destinades a col·lectius en exclusió social i pobresa; programes destinats a millorar la qualitat de vida de les persones majors, col·lectius amb necessitats especials o malalts; accions vinculades amb la gent gran; així com projectes d’inserció laboral.

Entre les iniciatives secundades, es troben accions de distribució d’aliments, de la mà de menjadors socials, a col·lectius vulnerables; lliurament de material escolar i tecnològic per a la infància en risc d’exclusió així com la dotació de tauletes a residències per a la gent gran.

Prop de 4 milions d’euros i 600 entitats socials en la Comunitat Valenciana

En la Comunitat Valenciana, CaixaBank, a través del pressupost cedit de la Fundació “la Caixa”, ha col·laborat en 2020 amb 626 projectes de 562 entitats socials locals per un import global de 3.900.000 euros. Concretament a Castelló, s’ha col·laborat amb 76 projectes de 68 entitats socials locals per un import global de 405.372 euros. A València, 349 projectes de 323 entitats socials per un import de 2.431.935 euros. I a Alacant, 201 projectes de 171 entitats socials per un import d’1.062.693 euros.

El 39,2% del pressupost s’ha destinat a l’exclusió social, seguida d’iniciatives en l’àmbit de la malaltia i discapacitat (35,6%) i la pobresa infantil (13,6%). També s’ha donat suport a projectes en favor de les persones majors i de foment de la inserció laboral.

En 2020, el 99% de les oficines de la xarxa de CaixaBank en la Comunitat Valenciana van col·laborar amb algun projecte social de la comunitat.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

L’Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank, dins del seu model de banca socialment responsable.

A més de la contribució als projectes socials d’àmbit local, l’entitat secunda, a través de la seva Acció Social, el programa de voluntariat corporatiu, amb més de 12.000 participants en 2020 i 120.000 beneficiaris de les seves accions solidàries.

Quant a altres iniciatives clau per al model de banca socialment responsable de CaixaBank, destaca l’activitat en microcrèdits. L’entitat és l’única que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes

L’actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L’organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management han obtingut la màxima qualificació (A+) en els Principis d’Inversió Sostenible que dóna suport a Nacions Unides.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací