Bravo: “La llei de Funció Pública modernitzarà l’Administració perquè actuï com a motor”

667

Actualitat Diària

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que la nova Llei de la Funció Pública valenciana és “l’instrument normatiu que ens permetrà modernitzar i transformar l’Administració autonòmica perquè, si els serveis públics han estat una peça clau durant la gestió de la pandèmia, ara han de ser el motor més essencial per a la recuperació econòmica”.

Bravo ha fet aquestes valoracions després de l’aprovació, aquest dijous, de la nova Llei de la Funció Pública valenciana en el ple de les Corts, on ha recordat que el text “no és una norma que miri exclusivament a l’empleat públic, sinó que mira a tota la ciutadania” i especialment “al sector econòmic i productiu, tan important per a la recuperació” després dels estralls causats per la pandèmia de la COVID-19.

“No és una llei només per a funcionaris i funcionàries ?ha recalcat Gabriela Bravo? sinó una norma que permetrà la transformació de l’administració de manera que els serveis públics siguin gestionats per personal capacitat que impulsi la recuperació econòmica”. Una regulació, a més, que permet major flexibilitat en els processos de selecció de personal “i que atraurà al talent jove”.

La consellera, a més, ha recordat que aquesta llei està “elaborada des de la perspectiva de gènere” i, per tant, “avança en drets per a les dones amb mesures d’acció positiva per a garantir la conciliació i que les treballadores puguin exercir els seus càrrecs i funcions sense cap mena de discriminació” A més, preveu elements de protecció per a les víctimes de violència de gènere.

D’altra banda, Gabriela Bravo ha ressaltat que amb el nou text normatiu “acabem amb l’anomalia” que suposava que la Valenciana “fos l’única comunitat bilingüe que no tenia regulada l’exigència de capacitació lingüística” de les seves plantilles públiques. “Per primera vegada en 40 anys, els valencians i valencianes podran dirigir-se a l’Administració en la llengua que desitgin i ens equiparem a la resta d’Espanya”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací