Borriana posa en valor l’ermita de Sant Blai amb unes jornades sobre història i patrimoni

657

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Borriana va posar en marxa durant el mes d’agost les obres de reconstrucció i condicionament de l’entorn de l’ermita de Sant Blai. Aquesta setmana, després dels últimes troballes en les obres, la regidoria de Cultura  presenta les I Jornades d’Història i Patrimoni de Sant Blai, que constant de dos conferències.

La primera conferència, impartida per l’arquitecte del Fabricant de Spheras Cooperativa d’arquitectura, Pascual Herrero i l’arqueòleg i director de Arqueocas, Patrimoni i Arqueologia, José Albelda, s’impartirà el divendres 7 de febrer a les 19 hores a l’ermita de Sant Blai i se centrarà en el projecte arquitectònic de Sant Blai i la creació de jardí arqueològic de l’entorn de l’ermita del patró de la ciutat.

La segona conferència, impartida per l’arqueòleg municipal, José Manuel Melchor, serà el proper dijous 13 de febrer a les 19 hores a la mateixa ermita i tindrà com a tema principal les excavacions de l’entorn de Sant Blai, els resultats i els avanços en l’obra amb una posterior visita guiada per l’entorn de l’ermita.

Les dos sorgeixen arran dels resultats i la informació que a poc a poc s’ha obtingut de les obres. A més, tal com assenyalava el regidor de cultura, Vicent Granel, “amb aquestes obres hem vist com la riquesa de Sant Blai és molt més gran del que pensàvem. Creiem convenient que tota aquesta informació ha de passar a formar part també del patrimoni col•lectiu de la ciutadania. Per això, aquestes jornades esperem que siguen l’inici de moltes més, en les quals puguem adminar, no solament els descobriments que hem tingut, sinó també el poder de la cultura i la riquesa arquitectònica de Borriana”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací