Borriana obté 133.928 euros de la Generalitat i afavorirà l’accés al treball de persones en situació de risc d’exclusió

611

El projecte es dirigeix a persones beneficiàries de la Renda Valenciana d’Inclusió i se centrarà en la regeneració social del barri la Bosca

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Borriana ha aconseguit una subvenció de 133.928 euros de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, per al desenvolupament del programa ‘Itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d’exclusió social per a l’exercici 2020’.

L’esmenat  programa es desenvoluparà durant els mesos d’octubre, novembre i desembre i el seu objectiu és afavorir l’accés al mercat de treball a les persones que es troben en risc d’exclusió social a través de tallers d’orientació, formació i assessorament individualitzat, tot aprofitant i coordinant els recursos locals per al benefici personal i social.

Es tracta d’un projecte d’innovació social orientat al desenvolupament de les habilitats, millora de l’ocupabilitat i la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat, que es gestionarà des de la Regidoria d’Inclusió amb els departaments de Serveis Socials i d’Ocupació.

A Borriana, segons ha explicat la regidora d’Inclusió, Maria Romero, el projecte sota la denominació Il·lusiona’t, es dirigeix principalment a persones beneficiàries de la Renda Valenciana d’Inclusió i se centrarà en el barri de la Bosca, per a donar així resposta a una de les accions plantejades en el Pla d’Acció Municipal per a la regeneració social del barri la Bosca. A més, ha precisat, “donat l’alt percentatge de dones en atur, es prioritzarà les dones per a tractar de reduir la bretxa salarial”.

Per a posar en marxa el projecte, l’Ajuntament preveu contractar deu persones amb formació en psicologia, orientació laboral, treball social, administració i auxiliar d’administració, a través d’una oferta en LABORA.

Sobre aquest tema, Maria Romero ha fet una crida a la ciutadania perquè, en cas d’estar en possessió d’alguna de les titulacions indicades, actualitzen la seua fitxa en LABORA.

En definitiva, ha assegurat la regidora de Diversitat i Inclusió, “es tracta d’una bona notícia per al municipi, perquè al seu parer, “evidencia el compromís autonòmic i local de dotar les persones d’eines per a millorar el seu projecte vital, qüestió que segur que es traduirà en una evolució positiva de les persones que participaran, però també per al barri en qüestió”.

El projecte autonòmic d‘Itineraris integrats per a l a inserció sociolaboral de persones en situació de risc d’exclusió social és una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací