Borriana i Benicàssim intensifiquen l’atenció telefónica després de tancar al públic els seus Ajuntaments 

856

La capital de la Plana Baixa suspèn l’aparcament regulat en la zona ORA de pagament en tot el municipi i el cementeri romandrà tancat

Actualitat Diària

El tancament de l’Ajuntament de Borriana a l’atenció al públic presencial i manté les línies telefòniques i mitjans electrònics per a poder donar resposta a les necessitats ciutadanes de manera segura, aquesta és una de les primeres mesures que ha anunciat l’alcaldessa del municipi, M. Josep Safont, després de la reunió d’aquest matí de la Mesa de coordinació municipal per la crisi sanitària del covid-19, per a adaptar a l’àmbit local el Reial decret de declaració d’estat d’alarma en tot el país.

L’alcaldessa ha indicat que des de l’equip de govern s’està analitzant l’adequació i l’abast municipal de les noves restriccions establides en el nou marc normatiu que estableix l’estat d’alarma per a determinar la possible adopció de mesures a nivell local.

Entre les primeres mesures en relació a la situació d’emergència, “davant una crisi sanitària d’ordre internacional que requereix de la implicació de totes les institucions i de la ciutadania”, Safont ha explicat que l’Ajuntament de Borriana queda des d’aquest dilluns “tancat al públic de manera presencial, és a dir, no hi haurà atenció física en les oficines municipals ni en cap dels departaments”.

El Consistori també suspèn l’aparcament regulat en la zona ORA de pagament en tot el municipi, durant el període en el qual es prolongue l’estat d’alarma decretat pel Govern, i mantindrà tancades les instal·lacions el cementeri a les visites, excepte per als serveis estrictament necessaris com els enterraments.

“Ara més que mai, -ha manifestat-, la població necessita al seu Consistori i hem de donar resposta a aquestes necessitats de la millor manera i amb seguretat per a tots”, i ha recordat que rel Decret de l’estat d’alarma estableix la suspensió dels terminis administratius dels procediments no finalitzats en data d’avui.

Malgrat això, l’Ajuntament procurarà garantir el bon funcionament dels serveis municipals i el servei a la ciutadania mantenint el treball amb personal en els diferents departaments, per a realitzar tramites d’urgència o de necessitat

Serveis socials

Respecte als serveis socials, l’Ajuntament garanteix l’atenció domiciliària a les persones usuàries dels diversos serveis en funció de les seues necessitats. A més s’atendrà les urgències i els casos precisos amb cita telefònica prèvia de totes les àrees i serveis, excepte el de sol·licitud de lloguer d’habitatges els terminis dels quals es prorroguen en virtut del Decret d’estat d’alarma.

El consistori realitzarà també un treball de coordinació amb entitats socials amb estructura locals i personal tècnic professional i capacitat, per a garantir la millor resposta a la crisi, i a les quals ha agraït “la seua disposició a col·laborar i la voluntat mostrada des del primer moment per a fer front, junts, a aquest virus”, i ha afegit, “ajudarem a tots els i les burrianenses en tot el que estiga al nostre abast”.

Atenció telefònica i electrònica

“El tancament físic al públic no suposa, en cap cas, deixar d’atendre la ciutadania”, ha assegurat l’alcaldessa, al contrari, entre les mesures especials acordades en la reunió d’aquest matí, s’ha establit mantenir les diferents línies de telèfon, amb el número habitual del consistori 964510062, i els diferents mitjans electrònics: la pàgina web http://w.w.w.burriana.es/, l’App Borriana Connecta, l’adreça de correu electrònic oac@burriana.es i en la seu electrònica htpps://burriana.sedeelectronica.es/info.0

“S’atendran totes les demandes veïnals i, en els casos especials o que siga necessari, com puga ser la prestació d’una ajuda social imprescindible, es determinaran les vies de resposta”, ha assenyalat Safont. En aquest punt, l’alcaldessa ha incidit en què, malgrat que els terminis administratius estan paralitzats pel Reial decret, “hi haurà casos especials que deuran i seran atesos”.

Així mateix, ha assenyalat que “en aquests dies en què tots i totes estranyem la setmana festiva de Falles”, la ciutadania de Borriana està demostrant “un gran sentit de la responsabilitat i del civisme en un moment crític complint les restriccions i ha entès que l’interès gene

La Mesa de coordinació de l’Ajuntament de Benicàssim per la crisi sanitària del COVID-19 ha establit les noves mesures preses en el consistori després del Reial decret de declaració d’estat d’alarma en tot el país. Entre les mesures establides es troba el tancament de l’Ajuntament a l’atenció al públic de manera presencial a partir de hui, dilluns 16 de març, i l’habilitació de noves línies telefòniques per a, com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “poder atendre les necessitats ciutadanes de la forma més àgil i segura possible”. Amb aquesta nova adquisició l’Ajuntament intensifica el servei d’atenció ciutadana via telefònica i, “seguint les mesures sanitàries i de seguretat establides, els funcionaris de l’Ajuntament continuaran treballant i servint a la ciutadania”.

Per a coordinar al personal dels diferents departaments municipals s’ha celebrat una reunió extraordinària i urgent amb tots els caps de secció. En la trobada s’ha analitzat la situació de les diferents àrees i el treball a realitzar davant la situació actual.

Afegir que, durant tot el temps que es prolongue l’estat d’alarma, es manté el servei de ‘Menjar a casa’ i les beques de menjador escolar per a així garantir el menjar a les persones més vulnerables.

Seguint amb les noves línies telefòniques, aquestes s’han distribuït entre els departaments que puguen ser més consultats durant aquests dies, és a dir, el SIC (Servei d’Informació Ciutadana), Policia Local, Serveis Socials, Contractació i Serveis Públics o Informació Econòmica. Així mateix, continua activa l’atenció telefònica en la Policia Local (964303500), la centraleta de l’Ajuntament (964300962) i l’Oficina de Turisme (964300102), en aquesta última s’atendran les consultes a estrangers, en anglés, francés i alemany.

A més de l’atenció telefònica també es poden realitzar gestions amb l’Ajuntament via telemàtica a través de la seu electrònica (https://benicassim.sedelectronica.es/info.1). Des del consistori s’insisteix a ser informats únicament a través dels canals oficials de la Conselleria de Sanitat  (http://www.san.gva.es/web_estatica/index_va.html), l’Ajuntament de Benicàssim (http://ayto.benicassim.es), el Facebook del consistori (@AytoBenicassim) i el telèfon d’informació sobre el COVID-19 (900300555).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací