Benlloch exigeix a la Generalitat que dote de recursos als alumnes que han d’abandonar La Panderola per edat

843

L’alcalde de Vila-real demanarà places públiques que permeten al usuaris del centre continuar amb itineraris assistencials i ocupacionals

Actualitat Diària

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, sol·licitarà una reunió urgent amb el director general de Diversitat Funcional de la Generalitat, Antonio Raya, per a tractar, conjuntament amb el director del Centre d’Educació Especial La PanderolaVicent Esteve, i els pares i mares d’alumnes, la necessitat imminent de places públiques que permeten als usuaris del centre continuar amb itineraris assistencials i ocupacionals quan, als 21 anys, han d’abandonar el col·legi.

“Quan aquests xics i xiques acaben la seua etapa escolar a la Panderola, amb 21 anys, hem de garantir els recursos necessaris perquè puguen continuar desenvolupant-se i evolucionant, oferint també suport a les famílies, ja siga en centres de dia o ocupacionals. No obstan

En concret, Vila-real compta en aquests moments amb un Centre Ocupacional, amb 60 places ja cobertes, i un Centre de Dia, amb capacitat per a 20 persones, mentre que a la Panderola s’atén  uns 60 alumnes de diferents edats, bona part d’ells de Vila-real. “Des de l’Administració, hem d’assegurar des de ja que aquests xavals podran continuar estant atesos de la millor manera possible d’acord a la seua situació; en cas contrari, estem abocant a aquestes famílies a haver de fer front a recursos privats, molt costosos, i desplaçaments en absolut recomanables en aquests casos, quan no a mantindre a casa els seus fills i filles, amb els problemes que això pot suposar per a la qualitat de vida tant dels alumnes com de les seues famílies”, lamenta Benlloch. En aquests moments, quatre famílies de Vila-real es troben ja en aquesta situació.

“És urgent oferir ja una solució a aquestes famílies. Des de fa ja mesos s’està treballant, a través de la Regidoria de Serveis Socials, la direcció de la Panderola i l’associació El Rusc, amb la Generalitat Valenciana per a buscar una eixida, però no hi ha marge ja per a l’espera”, adverteix Benlloch. Per aquest motiu, l’alcalde sol·licitarà de manera immediata una reunió amb el director general de Diversitat Funcional.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací