Benlloch: “El resultat de les eleccions faria perillar l’oferta d’un solar per a la comissaria i una estació intermodal”

El PSPV-PSOE de Vila-real reforçarà la seua aposta per l’esport i la salut amb la construcció d’una pista d’atletisme i ciclisme

939

El PSPV-PSOE de Vila-real reforçarà la seua aposta per l’esport i la salut amb la construcció d’una pista d’atletisme i ciclisme. El candidat i alcalde assenyala que el projecte està ja definit i demana una majoria estable per a consolidar el lideratge de la ciutat

Actualitat Diària/S.N.

La candidatura del PSPV-PSOE de Vila-real, que lidera l’alcalde José Benlloch, ha presentat els eixos del seu programa en matèria d’esports i salut, que comptarà amb la construcció d’una pista d’atletisme i ciclisme com a principal projecte per a la pròxima legislatura. Benllochha explicat que el projecte està fet però no vol crear polèmica ni que el titllen d’electoralista, “a pesar que la part formada per renombrats esportistes locals ha demanat presentar-ho davant la societat, però hem cregut que el més convenient és esperar”, ha indicat.

L’alcalde i candidat, José Benlloch, ha comparegut en la Ciutat Esportiva Municipal (CEM), una de les infraestructures que ha executat l’actual equip de govern,  junt dels membres de la candidatura socialista Silvia Gómez i Javier Serralvo, els qui han estat al capdavant de la Regidoria d’Esports durant els últims huit anys, i al costat de Jesús Madrigal, que s’incorpora a la llista del PSPV-PSOE per a les eleccions del 26 de maig.

rp esports (1)Benlloch ha insistit en la necessitat de mirar arrere per a veure “com trobem la ciutat, tot el que hem sigut capaces de construir i tot el que queda per fer”. En aquest sentit, ha avançat que l’aposta per l’esport i la salut continuarà sent fonamental en el projecte socialista per a la pròxima legislatura. Per a això es continuarà treballant en dos eixos fonamentals: la ciutat de la salut i l’esport, “amb noves infraestructures, més activitats, suport als clubs i convenis amb entitats”; i l’esport com a oportunitat, “amb esdeveniments esportius que creen economia i que hem de continuar potenciant”.

En matèria de noves infraestructures, el principal projecte, tal com ha apuntat Jesús Madrigal, serà la construcció de la pista d’atletisme i ciclisme, el disseny del qual està ja pràcticament definit i s’ha perfilat en col·laboració amb els clubs i amb el campió del món de ciclisme en pista, el vila-realenc Sebastián Mora. El candidat i alcalde, José Benlloch, ha advertit que per a dur a terme aquests projectes “aspirem a una majoria absoluta” perquè “la ciutat necessita estabilitat per a continuar liderant”. “Aquesta ciutat té un futur brutal, però depén de qui la governe. Hi ha alguns que volen tornar per a tapar els seus ‘empastres’ i fer això de sempre. Uns altres no saben ni per a què vénen perquè encara no tenen ni candidat, només volen fer marca a nivell nacional”. Assenyala que la principal dificultat es trobar un terrenys de més de 10.000 metres quadrats. “Amb l’actual plantejament urbanístic i el PGOU és impossible, però confiem que les modificacions demanadades a la Generalitat siguen acceptades i tindre així més facilitats per a ubicar el projecte”, apunta.

Per part seua, la número dos de la candidatura del PSPV-PSOE a Vila-real, Silvia Gómez, ha recordat que quan els socialistes van accedir a l’Alcaldia fa huit anys, “ens vam trobar amb un Servei Municipal d’Esports desmantellat, en l’UCI, amb una piscina Yurema Requena a punt de ser privatitzada pel Partit Popular i nosaltres apostem per potenciar el servei públic, però facilitant també la col·laboració públic-privada amb els gimnasos per a ampliar l’oferta esportiva”. La recuperació de l’esport escolar i la creació d’infraestructures esportives, “pràcticament duplicant les que hi havia”, han sigut també un altre dels assoliments del ‘Govern del canvi’. “Però no podem donar ni un pas arrere, cal continuar millorant”, ha assenyalat Gómez.

Javier Serralvo, actual edil d’Esports, ha subratllat que l’Ajuntament destina el 10% del seu pressupost a esports i que “som la ciutat en la qual és més barat practicar esport”. Ha recordat que són ja catorze els gimnasos que tenen signats acords amb el SME perquè els socis puguen accedir a les seues activitats i que amb el nou Campió Llorens “tindrem cinc pavellons i tres piscines”.

Benlloch fa una crida a l’estabilitat per a donar eixida a projectes “de gran envergadura”

El candidat a l’alcaldia ha recordat que en la candidatura hi ha quatre persones noves dins dels primers deu llocs. “Aspirem a traure majoria absoluta, Vila-real està en un moment crucial, amb nou mesos consecutius sent líders en rp esports (2)creació de treball i menys atur i molts projectes damunt de la taula que es podrien frustrar amb l’entrada de nous partits, coalicions, xantatges amb interessos no en l’àmbit local, sinó nacional, ja que d’alguns no sabem ni el candidat encara i ens poder fer molt de mal, sense experiència municipal ni coneixement del funcionament de l’Ajuntament que no és lliure i depén de normes i altres administracions, aleshores el que no volem és que es produïsca un retrocés. Aleshores, la raó de ser d’aquest equip, que ha rebut moltes crítiques, és l’estabilitat, ja que tots, com és el cas de Xus Madrigal, coneixen l’Ajuntament fil per randa i estan al dia de tots els projectes, aleshores l’endemà de tenir format l’equip de govern ens podríem posar a treballar”, manifesta.

Per altra banda, el candidat ha anunciat que hi ha oferta per part del Govern central de compra dels terrenys adjacents a l’estació de tren per un preu simbòlic que permetrien ubicar una xicoteta ‘estació intermodal’ d’intercanvi de transports i que permetria dignificar eixa zona”. Benlloch assegura que en estar en període electoral no es pot fer cap avanç en aquesta matèria e informa també de la possibilitat d’un solar per a construir la nova comissaria de Policia Nacional i un projecte en marxa. “Vila-real es juga moltíssim en aquestes eleccions, tant autonòmiques com nacionals”, afig

A escala local manifesta que una gran empresa està a punt de ser autoritzada per a instal·lar-se en Vila-real i crear prop de 300 llocs de treball, “amb l’impuls tan gran el que això suposaria per a la ciutat”. També destaca com a gran projecte pendent l’ampliació de la Ciutat Esportiva del Villarreal CF amb un camp de futbol més, “el qual necessitaria molta gestió i molt de treball”. “No seríem líders en tants àmbits i s’haurien generat tantes oportunitats a Vila-real, si no haguera sigut per l’estabilitat en el govern municipal. I en el cas, per exemple, de l’obra de l’Estadi de la Ceràmica, hauríem tingut molts problemes, també en el cas del nou pavelló Campió Llorens, o la modificació de la norma per a poder augmentar l’altura de les naus industrials, o la gran ampliació anunciada per Zschimmer & Schwarz”, assenyala. Aquesta ciutat té un futur brutal, però tot depén de qui la governe”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací