Benlloch alerta d’un possible delicte per calúmnies per la querella de les tasques i apunta que arribarà fins al final

899

A més l’alcalde denuncia la guerra bruta darrere i que suposa “l’atemptat més greu de l’equip de govern de l’etapa democràtica. I puntualitza que, de moment, no ha arribat cap notificació oficial i que “é fals que no s’haja fet res i no hi ha arguments ni jurídics ni d’efectivitat que justifiquen la presentació d’una querella criminal el dia de Sant Pasqual”

Actualitat Diària/S.N.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha comparegut aquest matí per a donar explicacions sobre la querella que alguns residents del Carrer Para Molina han interposat sobre els locals de la nova zona de tardeo de Vila-real i contra ell i la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez per un delicte contra el medi ambient i per prevaricació i que es va donar a conèixer en la vespra del dia del patró de les festes de sant Pasqual i en un punt àlgid de la campanya electoral. El cap de govern municipal, visiblement afectat, ha assegurat que ha “l’atemptat més greu de l’equip de govern de l’etapa democràtica, ja que s’han usat les mentides i les difamacions per a influenciar en el vot i s’han filtrat una sèrie de mentides per a posar en qüestió com hem actuat”. L’alcalde també ha lamentat “que no hi haja rebut el suport de cap partit de l’oposició ens ha recolzat, només Podem i Compromís”. 

Benlloch ha destacat que a pesar que el tema coleja des del divendres, no ha volgut fer cap intervenció pública fins que finalitzaren els festejos patronals i es realitzara el tradicional balanç de mà de Policia Local, Junta i Regidoria, “i que va arrossegar que la Comissió de Convivència havia donat els seus fruits”.

Per altra banda lamenta que unes persones amb uns interessos concrets ha aprofitat aquest assumpte per a arribar a l’alcaldia, “ja que com a partits estan acabats i el seu prestigi està a la baixa”, referint-se al PP, i ha assegurat que “Héctor Folgado va formar part del govern que va arruinar la ciutat i en la nit de reflexió dels darrers comicis de 2015 van llançar propaganda electoral en la qual manipulaven una imatge meua com si estiguera imptutat per una delicte”.

Afig el primer edil que “tot això fa molt mala olor; no sabem encara què hi ha darrere, però ho sabrem. En els últims anys no hem sabut res i a quinze dies de les eleccions arriba açò”, assenyala Benlloch, qui agrega que s’ha posat ja el tema en mans dels advocats i que fins i tot pot estar cometent-se un delicte electoral: “L’article 148 de la llei adverteix de Tascas-Vila-reall’aplicació del grau màxim de les penes privatives de llibertat en els delictes de calúmnies que es produïsquen en període electoral”, adverteix.

“Sé molt bé el que és patir la guerra bruta, atacs permanents, quatre denúncies que em van presentar la passada legislatura… Mentides que van ser arxivades, com mentida és tot el que s’està dient ara. Hui dia, no he rebut cap gest de suport de cap membre de l’oposició municipal, la qual cosa revela que estan treballant de la mà per a veure si sumant, com han fet a Andalusia, poden tirar-nos. Uns, perquè volen tornar a l’Ajuntament per a defensar els seus empastres i els interessos de partit; uns altres perquè només volen arribar al poder a costa del que siga”, lamenta l’alcalde, qui puntualitza que, de moment, no ha arribat cap notificació oficial de la querella de les tasques. “El que ha passat a Vila-real és gravíssim. No estic acusant a ningú, però els silencis i la utilització posterior de la situació és bastant eloqüent, en una vergonyosa guerra bruta que algun dia coneixerem”, agrega.

Reconeix el descontent dels veïns

Quant als motius de la querella, Benlloch assenyala: “No negue que els veïns puguen tindre problemes, però el que és rotundament fals és que no s’haja fet res. Hem obert un expedient completíssim en el qual han intervengut diversos departaments, s’ha evitat que la zona es convertisca en un botelló, s’ha limitat l’activitat de 20.00 a 22.00 hores, de manera que no afecta l’horari de descans, i fins i tot es va plantejar als veïns una modificació de la normativa per a regular millor la situació, que no vol dir que fins ara no s’haja regulat”, explica. “De fet”, puntualitza, “mentre ens presenten una querella, tenim d’altra banda mil i escaig signatures per a demanar-nos que no enviem tant a la policia a la zona”.

“Vila-real és una ciutat viva, i això vol dir que hem d’entendre que pot haver distorsions i coses que ens molesten. Tenim multitud de queixes cada dia: pels sorolls de les terrasses, pel tall de carrers quan hi ha carreres populars, pel tancament de la vila per al bou, per les campanes de l’església o el carilló de Sant Pasqual, pels crits dels xiquets dels patis dels col·legis, pels gossos en pisos que molesten el veïnat… En tots aquests casos, tractem de mediar i dialogar per a buscar solucions, però mai ningú ens ha tractat de delinqüents, desprestigiant la imatge de l’Ajuntament i d’uns locals que han invertit molt, creant ocupació i dinamitzant la ciutat, que, per primera vegada en la història, ofereix alternatives perquè no hagem d’eixir de Vila-real. El que està en joc és el model de ciutat: una ciutat alegre i viva, o la ciutat apagada, trista i decadent a la qual alguns volen tornar”, lamenta. “Per primer vegada hi ha una explosió de tasques, restaurants, grups… Jo continuaré treballant per aquesta ciutat viva i demane a la gent que responga a aquests atacs a la democràcia”, apunta. I afig, “sembla que volen que l’economia no estiga diversificada, que el creixement es base només en l’especulació, nosaltres hem aconseguit un model d’economia en el qual els serveis i el oci són també fonamentals, però altres partits pareix que volen condemnar a Vila-real a ser una ciutat morta”, lamenta.

“Aquest tema no pot quedar així. És fals que no s’haja fet res i no hi ha arguments ni jurídics ni d’efectivitat que justifiquen la presentació d’una querella criminal el dia de Sant Pasqual i en plena campanya electoral. Estem vivint una guerra bruta, tractant d’influir en la ciutadania en període electoral amb mentides i calúmnies. Això és molt greu i pot ser un delicte electoral, regulat en l’article 148,  del qual ens haurem de defensar”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací