Benicàssim recordarà a Francesc Tàrrega amb tres concerts els dies 27, 28 i 29 d’agost

674

Villa Ana i Villa Elisa acolliran les actuacions d’Ana Archilés,  Domenico Mottola i Alí Arango al costat de Josué Fonseca

Actualitat Diària

Benicàssim vol mantindre viu el Certamen Internacional de Guitarra Francesc Tàrrega i, malgrat l’ajornament de la LIV edició al 2021, el municipi recordarà la figura del compositor amb tres jornades de concerts. Així, els dies 27, 28 i 29 d’agost, (coincidint amb les jornades en les quals s’hauria celebrat la preselecció dels aspirants que passarien a les sessions del certamen), el Espai Cultural de la Mar Villa Ana i Villa Elisa seran el punt de trobada dels amants dels concordes de la guitarra clàssica.

Ana Archilés protagonitzarà el concert “Entorn de Tárrega” el dijous 27 en Villa Ana. Natural d’Almassora, Ana Archilés és professora en el Conservatori Professional de Castelló i des de la seua primera actuació en públic als 9 anys d’edat, ha anat enllaçant concerts en diversos punts de la geografia espanyola així com Itàlia, Suïssa, França, Portugal i el Japó.

El dissabte 28, als jardins de Vila Elisa, serà el torn per a Domenico Mottola, guanyador del Primer Premi, Premi Tàrrega i Premi del Públic en l’última edició del Certamen Internacional de Guitarra Francesc Tàrrega de Benicàssim. Com ha explicat el director del certamen, José Morales, “el jove guitarrista italià presentarà el disc gravat com a guardó de tan prestigiós certamen, en un marc incomparable com el que ofereix el palauet municipal de Vila Elisa”.

Finalment, també en Villa Elisa, el guanyador de l’edició del 2018 del Certamen Alí Arango, al costat de Josué Fonseca interpretaran el dissabte 29 “Difuminant barreres entre el clàssic i el popular”, una proposta diferent al cànon de duo de guitarra clàssica i oferiran als assistents una nova dimensió de la versatilitat i les possibilitats d’aquest format.

Els tres concerts tindran lloc a les 20 hores i l’aforament és limitat.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que “malgrat l’ajornament al 2021 de la LIV edició del Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tárrega, hem adaptat l’esdeveniment a les actuals mesures de seguretat sanitària i els concerts programats, en espais oberts al costat del Mar Mediterrani, permetran mantindre viva l’essència del festival de guitarra més longeu d’Europa”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací