Benicàssim posa en marxa la campanya ‘Tu sumes’ per conscienciar sobre la protecció dels ecosistemes

543

Actualitat Diària

La regidoria de Desenvolupament Sostenible de l’Ajuntament de Benicàssim ha posat en marxa la campanya de sensibilització i educació ambiental ‘Tu Sumes’. Els objectius de la campanya són conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de cuidar els ecosistemes marins i terrestres de Benicàssim i apreciar el patrimoni natural i cultural vinculat. Com explica l’edil responsable de l’àrea, Cristina Fernández, “d’aquesta forma es pretén mostrar com les nostres accions sobre el medi ambient poden tindre una repercussió a llarg termini i anar més enllà del nostre àmbit d’actuació actual”. La campanya s’alinea a més amb alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 (6:aigua neta i sanejament; 11:ciutats i comunitats sostenibles; 12:producció i consum responsables; 13:acció pel clima; 14:vida submarina; 15:vida d’ecosistemes terrestres; 17:aliances per a aconseguir els objectius) i es dirigeix tant als veïns del municipi com als turistes que trien Benicàssim com a destinació vacacional.

buenas practicas playa

La primera acció dins de la campanya ‘Tu Sumes’ és la difusió d’un cartell de bones pràctiques ambientals a la platja entre les quals es troben respectar la flora i fauna marina, apostar per una mobilitat sostenible, recollir les burilles, mantindre el litoral lliure de residus, evitar el desaprofitament d’aigua i pescar únicament amb llicència i en les zones delimitades.

La campanya de sensibilització i educació ambiental continuarà a la tardor i es contemplen tallers d’educació ambiental a les muntanyes destinats a un públic familiar. Aquests tallers es desenvoluparan durant els mesos de setembre i octubre i dins de la programació hi ha previstes, entre altres activitats, passejos etnobotànics en el Barranc de les Agulles de Santa Àgueda i un recorregut que permeta reconstruir el paisatge recent vinculat amb cultius mediterranis associats al municipi com la garrofera, la vinya i l’olivera. El programa complet, les dates i inscripcions es detallaran en les pròximes setmanes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací