El nord de la provincia s’uneix contra els rumors i per la millora de la convivència ciutadana

690

Benicarló, Vinaròs i Peníscola han editat un vídeo per a qüestionar els estereotips i lluitar contra els prejudicis que afecten les persones migrades. Hi han participat habitants dels tres municipis

Actualitat Diària

En el marc de la programació ‘Benicarló, Ciutat de Valors‘, i amb motiu del Dia Internacional de la Tolerància (16 de novembre), aquest matí s’ha presentat un vídeo elaborat conjuntament pels departaments de Serveis Socials dels ajuntaments de Benicarló, Vinaròs i Peníscola. La peça és un al·legat contra els rumors que afecten la integració de les persones migrades i contra els prejudicis que acaben dificultant la convivència.

L’acte, que ha presidit l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, i del de Peníscola, Andrés Martínez. Miralles ha reconegut que «la tolerància és un dels temes que hem de potenciar des de les institucions públiques, perquè la tolerància és el respecte i el saber apreciar la riquesa i varietat de les cultures del món i de les diferents formes d’expressió dels éssers humans».

Per la seua part, Alsina ha destacat que «una de les primeres coses de les quals una societat ha de preocupar-se és d’educar en valors, perquè l’educació és l’arma més poderosa que tenim per a aconseguir que els ciutadans siguen tolerants i es respecten els drets i les llibertats fonamentals». En aquest sentit, Martínez també ha ressaltat que «la diversitat de religions, cultures, llengües i ètnies no ha de ser motiu de conflicte sinó una riquesa valorada per tots».

L’acte també ha valgut per a desvetllar que aquest vídeo és una xicoteta part d’un programa conjunt entre els tres ajuntaments i en el qual s’està treballant, amb l’objectiu de lluitar, de forma sostinguda en el temps, contra els rumors i estereotips negatius que dificulten la convivència en la diversitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací